Įmonė: UAB „Valdymo sistemos“

Komanda:

Komandą sudaro du nariai – Mantas Petrauskas ir Donatas Jančauskas. „Drauge studijavome Klaipėdos Universitete, Jūreivystės institute, abu esame profesionalūs jūrininkai. Pradėti dirbti atsinaujinančios energetikos srityje Donatui pasiūliau prieš maždaug trejus metus“, – komandą pristatė M. Petrauskas.

Produktas:

„Šiuo metu mes dirbame su saulės jėgainių sekimo sistemomis. Sukūrėme produktą, kuris skirtas preciziškai ir autonomiškai pozicionuoti saulės panelių sekimo mechanizmus. Produktas orientuotas į didelių saulės jėgainių statytojus. Tai pirmasis produktas rinkoje, kuris naudoja inercinės navigacijos principus, apjungtus su astronominiais algoritmais tam, kad galėtų sekti saulės poziciją navigatoriaus atžvilgiu“, – įmonės veiklą apibūdino M. Petrauskas. Įmonė pasiryžusi pateikti rinkai našiausius atsinaujinančios saulės energetikos įrenginius.

Didžiausias iššūkis:

Laidos dalyviai, tobulindami savo produktą, siekė ne tik aukšto sekimo tikslumo, bet ir žemos įrenginio kainos – dėl to buvo pasirinkta naudoti pigesnius sensorius, tačiau ribotas buvo ir jų tikslumas. „Todėl vienas iš didžiausių iššūkių buvo sukurti tokius kalibracijos algoritmus ir įvairius skaitmeninių signalų filtrus, kurie galėtų dirbti realiu laiku be žmogaus įsikišimo. Jų tobulinimui visada skiriame ypatingą dėmesį ir didelę dalį kūrybinio laiko“, – kalbėjo M. Petrauskas. Su laidos „Startas“ mentorių bei investuotojų pagalba įmonė tikisi tapti didžiosios rinkos žaidėjais.

Labiausiai džiuginantis pasiekimas:

„Džiaugiamės, kad po tikrai ilgų metų intensyvaus darbo pavyko pabaigti produktą, kuris savo parametrais ir funkcionalumu lenkia esamus produktus rinkoje“, – darbo sėkme džiaugėsi įmonės vadovas.

Tikslai ir planai:

„Tikimės pirmiausiai tapti savo srities lyderiais rinkoje Europoje, o po to – JAV bei Azijos šalių rinkose. Todėl artimiausi darbai – toliau tobulinti sukurtas technologijas ir pritaikyti jas kitose rinkose“, – planais dalinosi M. Petrauskas.