Įmonė: UAB „Alovita“

Komanda:

Andrius Darulis – idėjos autorius, įmonės įkūrėjas, direktorius
Vaidas Talačka – idėjos autorius, įmonės įkūrėjas
Šarūnas Kavaliauskas – inžinierius

Komanda susibūrė universitete, kur A. Darulis V. Talačka kartu studijavo taikomąją matematiką. Po studijų abu pradėjo kurti „Alovitos“ lovą, o kiek vėliau prie komandos prisijungė ir Šarūnas Kavaliauskas.

Produktas:

Įmonė „Alovita“ pristato specialią lovą judėjimo negalią turintiems žmonėms – šią idėją padiktavo skaudi A. Darulio šeimos patirtis. Slaugant neįgalų įmonės įkūrėjo brolį A. Daruliui kilo mintis sukurti lovą, kuri palengvintų tokių pacientų ir juos slaugančių žmonių gyvenimą. Dauguma judėjimo negalią turinčių žmonių kenčia nuo įvairių papildomų sveikatos sutrikimų, o vienas iš dažniausių yra pragulos, dėl kurių gali atrofuotis raumenys ar sutrikti kraujotaka.

Norint sumažinti pragulų atsiradimo riziką pacientą patariama vartyti ne rečiau, nei kas 2 valandas. Tai tampa išbandymu ne tik slaugytojoms, bet ir artimiesiems, jeigu asmuo yra prižiūrimas namuose. Joks priežiūros specialistas taip dažnai nepavers žmogaus nakties metu. Vadinasi, blogėja ne tik miegančiojo, bet ir slaugytojo sveikata, jeigu jis turi visą naktį nemiegoti. „Alovita“ lova sukurta tam, kad sumažintų pragulų atsiradimo riziką ir palengvintų ligonio priežiūrą. Taip pat pacientas pats mygtuko paspaudimu gali lengvai pakeisti savo gulėjimo padėtį ir taip tapti mažiau priklausomas nuo kitų asmenų ir suteikti sau daugiau komforto.

Didžiausias iššūkis:

Anot laidos dalyvių, daugiausia iššūkių sukelia tiek riboti finansiniai ištekliai, tiek ir įvairūs technologiniai produkto kūrimo iššūkiai. Projekte „Startas“ įmonė labiausiai tikisi gauti naujų įžvalgų apie tai, kaip formuoti verslą bei kokį verslo modelį pasirinkti, kaip geriausia pozicionuoti „Alovita“ produktą, taip pat išsiaiškinti, ko dar trūksta, kad įmonė pasirodytų patraukli investuotojams.

Labiausiai džiuginantis pasiekimas:

Paklausti apie labiausiai džiuginančius rezultatus, „Alovita“ lovos kūrėjai įvardija tai, kas kartu yra ir bene pagrindinis įmonės veiklos tikslas: „Nors jų turime dar nedaug, tačiau labiausiai džiugina laimingi klientai, kuriems mūsų lova padeda“, – komentavo A. Darulis.

Tikslai ir planai:

„Turime detalų 3 metų planą, kurio pabaigoje – sėkmingai veikianti įmonė, kurianti pažangius ir visiems prieinamus slaugos sprendimus. Norime, kad slauga būtų prieinama kiekvienam“, – ateities planus apibendrino A. Darulis.