Filmavimo aikštelių dizaineriai turbūt praleido valandų valandas sukdami galvas, kaip turėtų atrodyti tobulas kalėdinis vaizdinys. Dėka jų sunkaus darbo, jums nereikia daug galvoti. Ar tai būtų Sissy Spacek stalo papuošimas „Ketveriose Kalėdose“ (Four Christmases) ar rankų darbo snaigių girlianda iš „Elfo“ (Elf), mes žvelgiame į kūrybiškas Holivudo idėjas ir jas pasiskoliname perkeldami šio blizgučių miesto spindesį į kasdienį gyvenimą.

Apšvietimas filme „Plačiai užmerktos akys“

Bilą (Tomas Kruzas) ir Alisą (Nikolė Kidman) Harfordus filme „Plačiai užmerktos akys“, jiems atvykus į šventę rūmuose, pasitinka šventinė prabanga. Kartu su aplink tvyrančia pavydo ir seksualine energija bei slaptu flirtu vakarėlyje, krentančių lempučių užuolaida, dengianti laiptus, padeda sukurti dramatišką foną. Be to, tai visai žavus šventinio apšvietimo variantas.

Netipiška kalėdinė eglutė „Vienas namuose“ (Home alone)

Kai Makalisterių šeima išvyksta švęsti Kalėdų į Paryžių ir palieka savo sūnų Keviną vieną namuose, pamato visiškai kitokius Kalėdinius papuošimus. Ši kalėdinė eglutė tikrai netikėta - sniego baltumo šakos ir griežtai tik turkio spalvos papuošimai neabejotinai kontrastuoja su amerikietiškomis Kūčiomis, kuriomis Kevinas mėgaujasi namuose, tačiau yra visai malonus tradicinės eglės pakaitalas. Ji tokia neskoninga, kad net žavi.

„Elfo“ (Elf) snaigės

Badis gal šiek tiek persistengė, popierinėmis snaigėmis perpuošdamas Gimbelso „Šiaurės ašigalį“, tačiau mums visai patinka kelios, nuo lubų kabančios karpinių girliandos. Jas labai smagu gaminti, o daugybė ant gegnių besisukančių snaigių sukuria nuostabų žiemos stebuklų šalies efektą.

„Nuostabaus gyvenimo“ (It's a Wonderful Life) laikui nepavaldžios smulkmenos

Viename pačių mielių kalėdinių filmų, Džordžo Beilio panika šioje įsimintinoje scenoje paryškinamos tik tuomet, kai jis grįžta namo pas savo mylinčią šeimą Kūčių vakarą.

Svetainės papuošimai skleidžia šilumą, meilę ir būtent tokią kalėdinę dvasią, kokios Džordžui ir reikia. Mes tiesiog dieviname šventines girliandas ir gyvą kalėdinę eglę - paprasčiausia, bet nuostabi klasika.

Atvirukų girliandos filme „Tegyvuoja meilė“ (Love Actually)

Collin'o Firth'o personažas filme „Tegyvuoja meilė“ nusprendžia mesti Kalėdų šventimą su šeima ir išskrenda į Portugaliją pasipiršti Aurelijai. Kol šeimynos veiduose regimas šokas, mes žiūrime ne į juos, o į šaunią atvirukų girliandą. Koks paprastas ir kartu šventiškas būdas parodyti į namus atkeliaujančių atvirukų gausybę!

„Kalėdų senelio“ (The Santa Clause) miškas

Itin įsimintinas epizodas „Kalėdų senelyje“ yra kuomet Tim'as Allen'as skrenda rogėmis virš savo rajono. Tačiau kas mums įstrigo labiausiai? Taip, lemputėmis apkabinėtų eglių miškas. Jeigu tik turėtumėme laiko papuošti visus medelius savo kiemuose, neabejotinai taip ir padarytumėme.

Prieangis filme „Pasikeisti vietomis“ (Trading places)

Miniatiūrinės eglutės, supančios Luiso Vintertorpo trečiojo (Dan'as Aykroyd'as) namų Filadelfijoje duris primena mums, kad lauko papuošimai neturėtų baigtis ties kalėdiniu vainiku ar lemputėmis. Kaip ir dauguma šventiškai apkarpytų medžių, jie sukuria kalėdinę aplinką svečiams ir kaimynams.

ƒ„Ketverių Kalėdų“ (Four Christmases) kuklus dizainas

Sissy Spacek namai „Ketveriose Kalėdose“ puikiai atspindi jos ekscentrišką būdą. Be to, namai, kaip kituose filmuose, nerėkia "Kalėdos!". Skoninga vinjetė ant stalo ir ant lango kabantis klasikinis pušų šakų vainikas tik patvirtina, kad subtilus, kuklus dizainas gali turėti įtakos.

Laiptinė „Bridžitos Džouns dienoraštyje“ (Bridget Jones Diary)

Bridžita Džouns kaip tik ruošiasi pasakyti Markui Darsiui, kad jis jai patinka "toks, koks yra". Mes kaip tik norėjome sakyti tą patį, tik apie Kalėdų eglę. Įsprausta į nišą laiptinėje, eglė yra jai tobulai tinkančioje vietoje. Lipdami laiptais svečiai laisvai gali gėrėtis kiekvienu eglės centimetru, o ne užversti galvas bandant apžiūrėti eglės viršūnę .

Paprastas „Kalėdinės pasakos“ (A Christmas Story) žavesys

Kultinės Kalėdų klasikos - „Kalėdinė pasaka“ - veiksmas vyksta penktajame dvidešimto amžiaus dešimtmetyje, viduriniosios klasės atstovų namuose ir sulaukė daug teigiamų įvertinimų, netgi iš kūdikių bumo kartos. Nors kalėdinės dekoracijos neatrodo labai įspūdingos, bet kaip papuošta kalėdinė eglė ir senoviškas buto įrengimas sukuria "grįžimo prie ištakų" žavesį. Tai mums primena laikus, kuomet nebuvo nieko labiau jaudinančio nei tavo norų išpildymas, pavyzdžiui gauti Red Ryder BB šautuvą, arba ne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)