- Kada ir koks buvo tas lūžio taškas, kada supratote: viskas, daugiau taip nebegaliu, nenoriu?

- Kažką pakeisti savyje nusprendžiau prieš metus. Nenorėjau nieko nei sau, nei kitiems įrodyti, tiesiog norėjau kažką pakeisti, daug įtakos turėjo sveikata, gal tai ir buvo tas vadinamas lūžio taškas.

- Nuo ko pradėjote?

- Pradėjau nuo savęs, nuėjau pas gydytojus ir pasitikrinau sveikatą, nes turiu problemų su kraujospūdžiu. Supratau, kad vien vaistų neužteks ir reikia pradėti aktyvesnį gyvenimo būdą, todėl nuėjau į sporto klubą. Žinojau, kad pats neišmoksiu teisingai sportuoti, todėl kreipiausi į asmeninį trenerį.

- Ar sunki buvo pradžia? Kas Jus įkvėpė?

- Pradžia nebuvo sunki, mane visąlaik motyvavo asmeninis treneris Bronius Burneika, o tai, manau, svarbiausia. O įkvėpė, tai drąsiai galiu pasakyti, kad draugai.

- Ar tikslas buvo kitokia išvaizda ar geresnė sveikata?

- Daugiau lėmė sveikata nei išvaizda. Aišku, išvaizda irgi turi įtakos, kas gi nenori atrodyti kitaip, ypač tie, kurie turi tu papildomų kilogramų.

- Kaip atsirado tie papildomi kilogramai Jūsų gyvenime? Netinkama mityba, gyvenimo būdas, o gal polinkis nuo vaikystės?

- Su papildomais kilogramais turbūt draugavau visada, tiesiog man tai nelabai trukdė, net nejaučiau jokio diskomforto, draugai ir aplinkiniai, pažįstami irgi niekad nieko nesakydavo man dėl to, nebuvo nei užgauliojimų, nieko. O jų buvimas tai buvo gal polinkis nuo vaikystės. Tiesiog toks gyvenimo būdas, mažai aktyvumo, tingėjimas ir panašiai.

- Kiek kilogramų ir per kiek laiko netekote?

- Per tuos metus kai nusprendžiau atsikratyti antsvorio, numečiau grubiai 15 kilogramų. Tai užtruko man apie penkis mėnesius.

- Kokį pasirinkote sportą? Kaip dažnai sportuodavote?

- Paprastai pasirinkau, nuėjau, užsirašiau ir viskas, o sportuoti stengdavausi 3 – 4 kartus per savaitę. Treniravaisi su trx, su savo kūno svoriu ir vien tik funkcinėse treniruotėse.

- Kaip pakeitėte mitybą?

Viską pakeičiau kardinaliai, ko seniau nevalgiau, dabar valgau su malonumu. Dabar valgau 5 - 6 kartus per dieną - stengiuosi kas 3 - 4 valandas. Valgau dabar daugiau virtą maistą, pieno produktus - liesą varškę, liesą jogurtą, daug daržovių, vaisių. Tiesiog stengiuosi valgyti po nedaug ir dažnai.

Anksčiau ypač mėgau keptą ir gerai apskrudusi maistą, ko dabar mano valgiaraštyje beveik nebeliko, pasilepinu tik per šventes. Taisyklės nevalgyti po 18 val. nesilaikau, nes nesijaučiu apsunkęs nuo maisto vakare, stengiuosi iki miego 3 val. nevalgyti ir manau, man to užtenka. Po sporto irgi stengiuosi visada valgyti tokį maistą, kuris turi daugiau baltymų - varškę, vištos krūtinėlę, salotas. Jei diena po sporto, tai ir vaisių nevengiu.

- Ar užeidavo silpnumo akimirkos, kada sakydavote - tingiu, negaliu, nenoriu, atsibodo...

- Ne net minčių nebuvo, tai turbūt jau trenerio nuopelnas, visą laiką įkrėsdavo motyvacijos, neleisdavo pervargti, išmokė teisingai sportuoti, kad nebūtų nereikalingų traumų.

- Ką galėtumėte patarti tiems, kurie niekaip neranda laiko ar motyvacijos?

- Tie, kurie sau gali leisti nueiti į sporto klubą ir sako, kad neturi laiko, manau, kad jiems paprasčiausiai tai net neįdomu ir jie nenori to daryti. Manau, tai turi ateiti savaime, tu turi norėti pats, turi būti artimi žmonės, draugai, kurie tavimi tikėtų, palaikytų, tada bus motyvacija ir atsiras laiko.