Baltijos ir Amerikos klinikos kardiologė Rasa Kūgienė:

Širdis labai gudriai ir patogiai įtaisyta mūsų organizme, tad jos nugulėti neįmanoma. Jokia kūno pozicija miegant nekenkia širdžiai. Miegokite kaip Jums patogu.

Segantiems širdies nepakankamumu patogi pusiau sėdima padėtis, tokie pacientai ypač naktį ieško galimybės laikyti galvą kuo aukščiau.

Norėčiau sužinoti, ką reiškia oro trūkumas ir svorio kritimas. Plaučius persišvietėm - nieko nerado, skrandį taip pat patikrino - ypatingo nieko... Gal tai požymis, kad su širdim kažkas blogai, nes apie lūpas išryškėjo labai gilios raukšlės. Kažkur esu skaičiusi, kad tai požymis, jog streikuoja širdis. Žmogus gyvena nuolatinėje įtampoje, patiria daug streso.

Jūsų klausime paminėjote kelis rizikos faktorius širdies ligai: nuolatinė įtampa, stresas. Oro trūkumas gali būti susijęs su širdies ligomis. Išeitis paprasta: nelakdami apsilankykite pas gydytoją, kuris atliks paprastus tačiau labai efektyvius tyrimo metodus ir padės patikslinti diagnozę.

Beveik savaitę jaučiu sunkumą ir skausmą širdies pusėje. Skausmas persikelia ir į kairę ranką, kartais nutirpsta rankos pirštai, skauda ir juosmenį. Pastaruoju metu dėl to net negaliu ramiai išsimiegoti, kartais net pritrūksta naktimis deguonies.

Trūksta informacijos apie Jūsų amžių, lytį, skausmų trukmę. Tačiau klausime minėti skundai dažnai būna susiję ir su stuburo patologija, kuri dažnai supainiojama su širdies ligomis.

Klauskite kardiologės Rasos Kūgienės, rašykite: gyvenimas@delfi.lt

Visi DELFI projekto "PAŽINK SAVE: rūpinamės širdimi" straipsniai čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją