Kainos dar kils

„Pastaruoju metu gauname labai daug paklausimų, kaip Palangoje praleisti Kalėdas ar Naujuosius metus. Žmonės teiraujasi dėl viešbučių, nakvynių privačiame sektoriuje, juos domina, kokie bus renginiai. Žinau, kad ir viešbučiai sulaukia labai daug užklausų.

Jų atstovų teigimu, žmonės šiemet labai anksti pradėjo domėtis galimybėmis Naujuosius sutikti Palangoje. Aišku, didžioji dalis atvykusiųjų bus lietuviai, tačiau laukiame ir rusų, baltarusių, latvių“, – teigė Palangos turizmo informacijos centro vyriausioji specialistė turizmui Alma Slaboševičienė.

Jos teigimu, šiuo metu viešbučiuose vidutiniškai rezervuota 50 proc. ir daugiau kambarių.

Apgyvendinimo įstaigų svetainėje booking.com skelbiama, jog gruodžio 31-osios naktį jau rezervuota 93 proc. vietų, kurias siūloma užsisakyti per šią sistemą. Svetainėje galima matyti, jog kai kurių viešbučių siūlomi numeriai išgraibstomi ir per kelias valandas.

„Nakvynės vietų dar tikrai yra, tačiau visada sakau, kad nereikia laukti paskutinės minutės, reikia planuotis iš anksto, paskubėti, nes kainos tikrai kils. Aišku, kažkur apsistoti pavyks rasti ir atvykus gruodžio 31-ąją, tačiau tada ir kainos bus kitokios, nei rezervuojant dabar, todėl žmonės gali būti nepatenkinti“, – dėstė A. Slaboševičienė.

Restorane – ir Kūčių vakarienė


Jos teigimu, per Kalėdas Palangoje tradiciškai bus mažiau žmonių, nes tai – šeimos šventė, todėl žmonės ją švenčia namuose ar pas artimuosius. „Tačiau Naujųjų metų sutikimas Palangoje visada būna tarsi kurorto atgimimas žiemą, nes žmonių atvyksta labai daug“, – pabrėžė A. Slaboševičienė.

Žmones labiausiai vilioja naujametinis fejerverkas nuo jūros tilto, bet gruodžio 31-osios vakarą įvairių renginių vyks ir Kurhauzo, ir Palangos koncertų salėje.

Įvairių pasiūlymų poilsiautojams yra parengę ir viešbučiai. Daugelyje jų gruodžio 31-osios vakarą vyks šventiniai renginiai – vakarienė, gyva muzika, atrakcijos. Visus pasiūlymus galima rasti Palangos turizmo informacijos centro interneto svetainėje.

Palangos kavinės ir restoranai poilsiautojus taip pat vilioja įvairiais šventiniais renginiais. „Verslininkai yra tikrai originalūs, nes supranta, kad žmonės atvyksta pasilinksminti. Be to, šiemet pirmą kartą mačiau, kad ir per Kūčias bus galima ne namuose sėdėti, o nueiti į restoraną „Žuvinė“, kur rengiama speciali 12-os patiekalų Kūčių vakarienė. Išties, gal kai kurie žmonės yra vieniši, todėl tai yra galimybė tinkamai paminėti ir Kūčias“, – samprotavo A. Slaboševičienė.

Tokios Kūčių vakarienės kaina – 29 eurai asmeniui.

Kalbėdama apie kitas kainas, Palangos turizmo informacijos centro vyriausioji specialistė turizmui neslėpė, kad jos naujametę naktį bus tokios lyg per piką vasarą. „Bet Palanga tuo ir žavi, kad galima rasti nakvynę ir už 50 eurų, ir už kelis šimtus eurų. Viskas priklauso nuo poilsiautojų poreikių ir finansinių galimybių.

Be to, esame pastebėję, jog viešbučiuose, nors nakvynė ir brangesnė, tačiau į kainą dažnai įskaičiuojamos ir papildomos paslaugos, pavyzdžiui, apsilankymas SPA“, – teigė A. Slaboševičienė.

Ji patikino, jog kainos naujametę naktį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, tikrai išliko nepakitusios.

Kliūtis tai, kad savaitgalis – ne ilgasis

Kur kas liūdnesnėmis nuotaikomis didžiųjų metų švenčių laukia Neringos kurortas.

„Poilsiautojų antplūdžio per šventes šiemet tikrai nesitikime. Per Kalėdas žmonės niekada neplūsta, nes tai yra šeimos šventė, todėl atvyksta tik pavieniai poilsiautojai. Daugiau poilsiautojų visada sulaukdavome per Naujuosius. Tačiau šiemet Naujųjų sutikimas yra nedėkingas laikas, tai įprastas savaitgalis, o ne ilgasis. Matyt, tai ir lemia, kad didelio poilsiautojų susidomėjimo nėra. Aišku, jų bus, tačiau ne tiek daug, kiek anksčiau. Atvyks tie, kurie nori Naujuosius metus sutikti kitaip, ramioje gamtoje“, – teigė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro direktorė Edita Lubickaitė.

Jos žodžiais, poilsiautojai pamažu domisi galimybėmis šventes sutikti Kuršių nerijoje. „Agila“ pirmųjų užklausų apie renginius, nakvynės vietas ir kainas sulaukė lapkričio viduryje.

„Vietos viešbučiuose jau po truputį rezervuojamos, tačiau jų dar tikrai yra, nes lietuviai įpratę viską daryti paskutinę akimirką“, – teigė E. Lubickaitė.

Jos teigimu, apgyvendinimo kainos ir viešbučiuose, ir privačiame sektoriuje pradeda didėti tarpušvenčiu ir savo piką pasiekia Naujųjų metų naktį.

„Jei norėsite Neringoje sutikti Naujuosius metus, teks mokėti tiek pat, kiek per patį vasaros sezono piką. Naujųjų metų naktį dvivietis kambarys viešbutyje Nidoje kainuotų nuo 90 eurų, Juodkrantėje nuo 72 eurų. Privačiame sektoriuje kainos šiek tiek mažesnės. Maitinimo įstaigose kainos, jei tai ne šventinė vakarienė, išlieka tokios pat. Beje, kainos, palyginti su pernai, nesikeitė“, – tvirtino E. Lubickaitė.

Švęs emigrantai

„Kalėdos ir Naujieji metai Klaipėdai nėra nei Jūros šventė, nei Pilies džiazo festivalis, todėl ypatingo žmonių antplūdžio nesitikime“, – teigė Klaipėdos turizmo ir informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Jos teigimu, poilsiautojų kažkiek bus, o didžiąją jų dalį sudaro grįžę emigrantai, kurių įpročiai yra lyg turistų. „Pastebime, kad emigrantai elgiasi lyg poilsiautojai – jie keliauja Lietuvoje, apsistoja viešbučiuose, valgo kavinėse. Be emigrantų bus ir pavienių turistų. Neseniai sulaukėme užklausų iš grupelės vokiečių, latvių, kurie teiravosi, kokie koncertai vyks, kur galima pavakarieniauti, apsistoti. Bet ažiotažo tikrai nebus. Mes – ne Vilnius, ir ne kurortai“, – konstatavo R. Savickienė.

Apgyvendinimo įstaigų svetainėje booking.com skelbiama, jog Klaipėdoje naujametę naktį jau rezervuota 82 proc. kambarių, kuriuos siūloma užsisakyti per šią sistemą. Kainos viešbučiuose ir poilsio namuose svyruoja nuo 30 iki kelių šimtų eurų. Tiek teks pakloti, jei norite apsistoti gruodžio 31-osios naktį.

„Nemanau, kad viešbučiuose kainos yra specialiai keliamos. Jei ir reikia mokėti brangiau nei įprasta, tai todėl, kad į kainą įskaičiuota ir šventinė vakarienė, programa“, – teigė R. Savickienė.
Ji pasidžiaugė, jog šventiniu laikotarpiu Klaipėdoje vyks apie 200 įvairių renginių – ir nemokamų, ir tokių, į kuriuos reikia įsigyti bilietų.

„Sujudimas, aišku, bus, nes patys klaipėdiečiai, matyt, nesėdės namuose, o išeis į miestą. Poilsiautojai Palangą ir Kuršių neriją renkasi veikiausiai todėl, kad nori pabėgti iš didmiesčių. Kita vertus, mes džiaugiamės kiekvienu turistu, kuris atvyksta į Klaipėdos regioną, nes formuojasi tokia praktika, kad tada turistai aplanko ir Palangą, ir Klaipėdą, ir Nidą“, – kalbėjo R. Savickienė.

Be to, ji neatmetė tikimybės, jog ateityje Klaipėda gali tapti Kalėdų ir Naujųjų metų sostine. „Kasmet ieškome kuo įdomesnių sprendimų, ką žmonėms pasiūlyti per šventes, kaip papuošti miestą. Šiemet išties įspūdingai atrodo tas magiškas sniego rutulys Teatro aikštėje. Taip žingsnelis po žingsnelio gal kada ir pasieksime, kad ir pas mus per Kalėdas ir Naujuosius metus bus viskas užimta“, – į ateitį žvelgė R. Savickienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)