Vaizdo klipas prasideda klausimu: „Jei prie jūsų prisikabintų būrys agresyvių žmonių, ką darytumėte jūs?“. Eksperimentui atlikti prireikė 5 labai rimtų vyrų, kelių paslėptų kamerų ir vieno bėgimo čempiono (jo vaidmenį beje atliko 11 kartų trumpų distancijų šalies bėgimo čempionas Petras Gliebus).

Vaizdo klipe 5 „rimti vyrai“ pasirenka žmogų arba porą ir agresyviai juda link jo/jų. Kai išsigandusi „auka“ ima bėgti, įtartinai atrodantys vyrukai ima ją vytis. Tada į veiksmą įsitraukia ir „bėgikas“, kuris taip pat vejasi auką ir perduoda jai susuktą popieriaus lapą. Tuo metu agresyviai nusiteikę jaunuoliai sustoja, „auka“ atsiverčia lapą ir jame mato didelėmis raidėmis parašytą frazę: „Gali pabėgti nuo jų, bet nuo problemos nepabėgsi“.

Pagrindinė vaizdo įrašo mintis - pasakyti, kad nusikaltėliai pelnosi iš kiekvieno nupirkto kontrabandinių cigarečių pakelio.

Prie vaizdo įrašo taip pat pridedama nuoroda http://beseselio.lt/pranesk ir raginimas, susidūrus su šešėliu, apie jį nedelsiant pranešti.

VŠĮ „Lietuva be šešėlio“ vadovo Kęstučio Kupšio teigimu, žmonės noriai prisijungia prie kovos su kontrabanda – bet tam reikia nuolatinio raginimo. „Po kiekvienos iniciatyvos, skatinančios visuomenę kovoti su nelegaliais gaminiais, pastebime padidėjusį žmonių įsitraukimą interneto svetainėje www.beseselio.lt informuojant apie nelegalių gaminių įsigijimo vietas. Tai yra geras ženklas – tik norisi, jog tas sąmoningumas išliktų visiems laikams“, – sakė K. Kupšys.

Su nelegalių gaminių gabenimo problema kasdien susiduriančio Muitinės departamento generalinio direktoriaus pavaduotojo Vyganto Paigozino nuomone, sienų apsaugos stiprinimas, efektyvesnis teisėsaugos institucijų darbas gali ir, be abejo, įtakoja reiškinio mastų mažėjimą, tačiau ilgalaikių teigiamų pokyčių galima tikėtis tik augant visuomenės sąmoningumui.

„Kol kontrabandiniai gaminiai nepraras paklausos šalyje – tol nusikaltėliai ieškos ir atras būdų, kaip iš to pasipelnyti. Todėl kiekvienas, prieš pirkdamas nelegalią prekę ar pasyviai toleruodamas vykdomas nelegalias veikas, privalo suvokti, kokią žalą daro sau ir aplinkiniams“, – aiškino V. Paigozinas.

Panašios nuomonės laikosi ir policijos generalinis komisaras Linas Pernavas. Jo įsitikinimu, kontrabanda yra tarsi užburtas ratas, iš kurio pasitraukti labai sunku. „Prekyba nelegaliais gaminiais yra vienas iš pirmųjų žingsnių rimtesnių nusikaltimų link. Žmogus, kuris nesuvokia, kad pirkdamas ar parduodamas kontrabandą daro nusikaltimą ir skriaudžia aplinkinius, tikėtina, jog ranka numos ir į sunkesnę nusikalstamą veiklą”, – teigia policijos vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (286)