Pirmasis pusfinalis iš Malmės arenos bus transliuojamas gegužės 14 dieną. Jame iš viso pasirodys šešiolikos šalių atstovai.

Anot Lietuvos delegacijos vadovo Audriaus Giržado, kol kas sunku vertinti, palanki mūsų atstovui ši vieta, ar ne.

"Dar nespėjau peržiūrėti prieš ir po Andriaus pasirodysiančių šalių pasirodymų. Nuo to taip pat daug kas priklauso, - DELFI sakė A. Giržadas. - Taip pat nėra pateikta informacija, kada bus rodomos reklaminės pertraukos. Todėl ką tik išsiunčiau laišką su prašymu tiksliai nurodyti viso koncerto programos eiliškumą, įskaitant ir reklamas. Tai pasirodymų eigai taip pat turi įtakos."

Lietuvos delegacijos vadovas neslėpė, kad dauguma šalių nori pasirodyti paskutiniai, nes pasirodymų pabaigoje paskelbiama balsavimo pradžia. Manoma, kad žiūrovai geriau įsimena paskutines girdėtas dainas.

"Tačiau būti per viduriuką taip pat nėra blogai", - mano A. Giržadas.

Ką apie pasirodymų eiliškumą "Eurovizijoje" mano pats A. Pojavis, jis kol kas nežino. Mat savaitės pradžioje atlikėjo šeima pasipildė nauju nariu.

Abiejų pusfinalių eiliškumas:

Pirmas pusfinalis:

1. Austrija,
2. Estija,
3. Slovėnija,
4. Kroatija,
5. Danija,
6. Rusija,
7. Ukraina,
8. Nyderlandai,
9. Juodkalnija,
10. Lietuva,
11. Baltarusija,
12. Moldova,
13. Airija,
14. Kipras,
15. Belgija,
16. Serbija.

Antras pusfinalis:

1. Latvija,
2. San Marinas,
3. Makedonija,
4. Azerbaidžanas,
5. Suomija,
6. Malta,
7. Bulgarija,
8. Islandija,
9. Graikija,
10. Izraelis,
11. Armėnija,
12. Vengrija,
13. Norvegija,
14. Albanija,
15. Gruzija,
16. Šveicarija,
17. Rumunija.

Kuo remdamiesi prodiuseriai sudarė dalyvių pasirodymų programą? Kad būtų užtikrintas sąžiningas bilietų platinimas ir kad jų pakaktų kaimyninių šalių gyventojams, nuspręsta, jog Danijos ir Norvegijos atstovai pasirodys skirtinguose „Eurovizijos 2013“ konkurso pusfinaliuose. Danijos atstovas dainuos pirmame, Norvegijos – antrame pusfinalyje.

Siekiant išvengti užkulisinių susitarimų ir užtikrinti skaidrumą, Švedijos numeris buvo ištrauktas anksčiau, nes organizatorių susitikimas vyko dar prieš išsiaiškinant kitų šalių pasirodymų eiliškumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)