Jai, kaip ir daugeliui turgaus prekeivių, šiandienos pradžia buvo irzli - nuotaiką temdė neaiškumai, kaip teisingai pateikti kainas ir jose susipainiojusių pirkėjų burnojimai. Tačiau dauguma pardavėjų nusispjovė į reikalavimus ir toliau kainas skelbė tik litais.

Kioskelyje kava, kiaušiniais, gaiviaisiais gėrimais prekiaujantis vyriškis prekių kainų eurais irgi nepateikė. „Tai, kad eurais kainas nurodyti turi tik tie, kurie turi kasos aparatus“, – sakė prekybininkas.

Jotvingių gatvės turgelyje nuo šiandien kainas dviem valiutomis pradėjo skelbti tik sausainių ir džiovintų vaisių, riešutų pardavėjai.

„Šiandien važiuodami į darbą ryte per radiją girdėjome, kad kainas privaloma pateikti dviem valiutomis, to nepadarius, grės didelės baudos. Ryte perskaičiavome, užrašėme kainas ir eurais. Man pasirodė keistas ir beprasmis reikalavimas pirkėjams prekių kainas eurais pateikti žodžiu, arba bent jau priminti euro kursą. Ar čia privaloma tą sakyti visiems žmonėms, ar tik tiems, kurie to prašo? Pikta dėl to, kad informacijos trūksta, nėra paaiškinama, kaip tą daryti, kam privaloma, o kam dar ne. Turgaus administracija galėjo pasirūpinti susirinkimu, kad visiems prekybininkams paaiškintų, kaip jie turi elgtis“, – savo apmaudo neslėpė prekybininkas Algis Stanaitis.

Vyriškis pastebėjo, kad dviem valiutomis pateiktos kainos dažnai suklaidina pirkėjus. Pasak jo, apsipirkti atėję žmonės pirmiausia pamato prekių kainas mažesniais skaičiais ir puola jas pirkti. Pasakius, kiek reikia mokėti litais, ne vienas jų susierzina ir prekes padeda atgal.

„Būna, kad ir piktai subamba, kad neva taip apgaudinėjam, tačiau ne mes taip sugalvojom, to reikalauja iš mūsų“, – kalbėjo Algis.

Vyriškis prisipažino, kad nurodyti kainas dviem valiutomis jį paskatino baimė dėl gresiančių didelių nuobaudų.

Pasak jo, kontrolieriai galėtų neskubėti bausti turgaus prekybininkų, o paaiškinti, kaip iš tikrųjų reikia elgtis, galėtų duoti laiko ištaisyti pažeidimus.