Nesikeiskite dovanomis su visais pažįstamais – šiais metais dovanokite tik vaikams.

Dovanokite ne daiktus, o patirtis: dovanų čekį (masažui ar vakarienei restorane), bilietą į varžybas, spektaklį ar koncertą. Galite draugų vardu paaukoti labdarai.

Pirkite ne dideliuose prekybos centruose, o iš mažų parduotuvėlių ir vietinių prekiautojų.

Dovanas vyniokite į perdirbtą ar dar kartą naudoti tinkamą popierių. Tai gali būti seni laikraščiai, audiniai, žemėlapiai, rudi popieriniai pirkinių maišeliai... Perrišti dailiu kaspinu, jie atrodys tikrai šventiškai!

Įpakavimas netgi gali tapti dovanos dalimi, jei ją įvyniosite į gražią skarą ar įdėsite į pintą krepšelį.

Kad paštu siunčiamos dovanos neprarastų formos, apkamšykite jas susmulkinta makulatūra, negliaudytais žemės riešutais, senų pagalvių kamšalais ar netgi nevirtais makaronais.

Sveikinimus siųskite elektroniniu paštu. Pradžiuginkite artimuosius elektronine pačių kurta atvirute.

Pradėkite naują tradiciją. Viduramžiais antrąją Kalėdų dieną vietiniai žemvaldžiai dovanodavo dovanas skurdžiau gyvenantiems žmonėms. Gruodžio 26 d. supakuokite nereikalingus drabužius, žaislus bei kitus daiktus ir atiduokite juos labdarai.

Neišmeskite perskaitytų Kalėdinių atviručių. Sukarpykite jas kvadratėliais ir pagaminkite dovanų kortelių (vardams užrašyti) kitiems metams.

Papuoškite eglutę ar kalėdinę kompoziciją padarykite iš natūralių priemonių, pavyzdžiui, džiovintų vaisių.

Per šventes susitinkame su pačiais artimiausiais ir mylimiausiais žmonėmis. Šiais metais pakvieskite juos visus į vakarėlį savo namuose.

Naudokite įprastas lėkštes, medžiagines servetėles ir metalinius stalo įrankius, o ne plastiką ar popierių, kuris po vakarienės keliautų į šiukšlių dėžę.

Vaišinkite sezoninėmis gėrybėmis iš savo krašto. Kiekvieną žiemą vaisių ir daržovių atgabenimui iš šiltų kraštų sunaudojama daugybė kuro. Kepkite moliūgų, o ne braškių pyragą.

Deginkite žvakes, pagamintas iš bičių vaško ar sojos, o ne naftos produktų.

Papuoškite stalą dubeniu, prikrautu valgomų gėrybių, pavyzdžiui, obuolių ir mandarinų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)