„Sklandus perėjimas prie euro Lietuvoje – tai įvairių nacionalinių ir Europos institucijų bendradarbiavimo rezultatas. Tai ne tik milžiniška logistikos operacija, bet ir labai svarbus žingsnis Lietuvai stiprinant ryšius su savo partneriais Europoje. Be to, buvo dar kartą patvirtinta, kad bendroji valiuta yra patraukli“, – pranešime spaudai sakė Europos Centrinio Banko (ECB) vykdomosios valdybos narys Yves Merschas.

Lietuvos banko duomenimis, ketvirtadienį ryte apyvartoje buvo 1,455 mlrd. eurų (59 proc.) ir 0,991 mlrd. eurų vertės litų (41 proc.).

Į Lietuvą iki šiol atgabenta 132 mln. eurų banknotų o Lietuvos monetų kalykloje numatyta nukaldinti 370 mln. eurų monetų.

Praėjusią savaitę atliktos Eurobarometro apklausos duomenimis, parduotuvėse gyventojų atsiskaitymai eurais išaugo nuo 41 proc. sausio 5 dieną iki 69 proc. sausio 10 dieną. Tuo tarpu atsiskaitymai litais sumažėjo nuo 53 proc. sausio 5 dieną iki 26 proc. sausio 10 dieną.

Lietuvoje euras įvestas sausio 1 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)