„Ši pakuotė transformuojama, į ją galima dėti birius daiktus, saldainius ar naudoti kaip kalėdinio vyno dekoraciją, galima į vidų dėti ir dovanėles, ar šiaip šį burbulą naudoti kaip kalėdinį papuošimą ant eglutės.

Dažnai šią pakuotę naudoju kaip dekoratyvią puošmeną namams, pridedu mandarino lukštų, kad namai kvepėtų Kalėdomis“, - DELFI pasakojo K. Valančiūtė.

K.Valančiūtė
Futuristinei pakuotei sukurti reikės: plastiko arba popieriaus, žirklių, 2 varžtų ir veržlių, liniuotės, žymeklio, juostelės, aerozolinių dažų ir, žinoma, pačios dovanos.

1. Plastiką arba popierių padalinkite į 6 cm pločio juostas, jas sukarpykite.

2. Išsirinkite pirmosios juostos ilgį, nuo kurios priklausys pauoktės dydis (dizainerės pasirinkimas - 34 cm ilgio pirmoji juosta), jos kampus suapvalinkite, kad nebūtų aštrūs ir skylamušiu abiejuose šonuose padarykite skyles.

3. Proporcingai nuo didžiausios juostos mažinkite likusias iki mažiausios ~ 3 cm trumpinant kiekvieną juostelę, (34 cm, 31 cm, 28 cm….. 12 cm).

„Galimi įvairūs variantai, tiesiog būtina išlaikyti proporciją“, - įspėja K. Valančiūtė. - Man išėjo simbolinis 12 juostelių skaičius, pasidarau juostelių dublikatus. Tai tarsi simbolinė „laiptuota kelionė – perėjimas iš vienų metų 12 mėnesių į naujus ateinančius dvylika“.

4. Per skylutes šonuose perverkite varžtą, pradėdami nuo didžiausios juostelės iki mažiausios (taip pat ir į kitą pusę, kad susidarytų kiaušinio forma). Tuomet užsukite veržlėmis.

„Nebūtina dažyti, priklauso nuo to, kokį plastiką ar popierių naudosite. Aš naudojau skaidrų, tarsi užuominą į ledą, ir jį purškiau sidabro spalvos aerozoliniais dažais, taip suteikdama šventinio blizgesio“, - DELFI pasakojo K. Valančiūtė.

5. Trejose viršutinėse juostose padarykite kiaurymes ir perriškite juostele.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)