Pastaruoju metu Donato galva užimta ne tik įvairiais svarstymais apie pasirodymą Baku scenoje. Atlikėjas jau dabar planuoja gegužės pirmąją vyksiantį solinį savo koncertą su LRT grupe ir draugais.

„Koncerto įdėja – palydėti mane ir visą komandą į „Eurovizijos“ kelionę. Be abejo, kiek tik įmanoma, tikimės įvairių žmonių paramos, finansinio palaikymo. Kaip tik šiuo metu vyksta pasiruošimas, kuriamas repertuaras, scenografija, galvojame apie duetus. Pasistengsime, kad žiūrovams tos dvi valandos neprailgtų“, – apie artimiausius planus DELFI pasakojo D. Montvydas.

Paklaustas apie rėmimą, atlikėjas sakė sulaukęs įvairių atsiliepimų. Privatūs asmenys ir įstaigos Lietuvos atstovui neatsisakė pagelbėti ir, kaip sakė pats dainininkas, geranoriškai padės. Atlikėjas atskleidė, jog parama, kurios tikisi sulaukti, greičiausiai bus simbolinė.

„Tačiau mes turime tokią nuomonę, kad pinigėlis prie pinigėlio ir, manau, surinksime sumą pasirodymui, kurios tikimės, padengsime išlaidas, apie kurias daug galvojame“, – kalbėjo jis.

Pasiteiravus, ar jau galvojo apie pasirodymo detales, D. Montvydas pasakojo, jog apšvietimu ir LED grafika pasirūpins organizatoriai. Už tai, anot pašnekovo, mokėti nereikės.

„Šiais dalykais rūpinsis jie. „Eurovizijoje“ dalyvauja kelios dešimtys valstybių, todėl jei kiekvienas reguliuotų tokius dalykus kaip nori, būtų chaosas. Mes nusiųsime organizatoriams nacionalinio finalo įrašą, o jie apšvietimus ir grafiką reguliuos repeticijų metu. Tačiau bet kokie kiti dalykai, pavyzdžiui, skraidantys batai, kabantys mikrofonai ir kiti panašūs efektai kainuoja, už juos turėtume susimokėti“, – pasakojo jis.

Kalbėdamas apie pasirodymą Baku, Donatas sakė drauge su savo vadybininku Martynu Tyla svarstęs apie galimybę savo pinigais apmokėti įvairias išlaidas, tačiau nusprendė nerizikuoti. Anot pašnekovo, sugrįžus į Lietuvą po tarptautinio dainų konkurso, pinigų reiktų kasdienėms reikmėms. Esą nėra tikslo paaukoti viską, ką turi.

„Eurovizijoje“ viskas skaičiuojama ne šimtais, o tūkstančiais eurų. Pasakysiu pavyzdį, kad galėtumėte įsivaizduoti. Dirbtinis rūkas, slenkantis pažeme, vienai dainai kainuoja penkis tūkstančius eurų. Norėjome tokio efekto... Kai darau triuką, vieną milisekundę atsiduriu ore, o staiga atsidūrus ant žemės, rūkas prasiskleistų, susidarytų banga. Įsivaizduojate? Kai apgalvojome pasirodymą, planavome, kokių efektų norėtume. Pasiskaičiavome, kiek tai kainuotų – susidarė apie 20 tūkstančių eurų. Tokius dalykus organizuotis neturint potencialių rėmėjų reikšų finansinį minusą, kuris labai atsilieptų mūsų gyvenimui apskritai“, – pasakojo Donatas.

Pasakodamas apie planus ir svarstymus dėl galimų efektų, D. Montvydas atskleidė, jog siuvėjams jau paaiškinta, kaip reiktų koreguoti jo scenos drabužius. Atlikėjas Baku scenoje tikisi atrodyti prabangiai.

Paklaustas apie pritariančiuosius vokalistus, ar neprašys jų pagalbos Europos scenoje, Lietuvos atstovas sakė svarstęs tokią galimybę, tačiau nusprendęs jų paslaugomis nepasinaudoti.

„Atrodytų, jog keli papildomi žmonės turėtų suteikti vokalui „masės“, tačiau ne to reikia. Žiūrėjau savo pasirodymo įrašus. Ne visada vokalistai padeda, kartais išeina priešingai. Svarsčiau, ar mums reikia to choro. Nusprendžiau, jog mano daina – lengva, o fonograma lengvai praplaukianti. Jeigu pasikviesčiau pritariančiuosius, kūrinys skambėtų kitaip – mano balsas susilietų su vokalistų balsais. Manau, jų nereikia. Reikia atiduoti visą save, visą energiją pasirodymo metu“, – pasakojo jis.

D. Montvydas neslėpė, jog pastaruoju metu euforija dėl pergalės nacionaliniame finale yra šiek tiek atslūgusi, tačiau mintys apie gegužę laukiantį neišvengiamą atsakingą momentą aplanko kasdien. Įvairūs darbai, skirtingų „eurovizinės“ dainos versijų įrašai, gegužės pirmąją planuojamas koncertas atlikėją priverčia susitelkti, prablaško jaudulį dėl atsakomybės keliančias mintis.

„Iš kitos pusės, jaučiu, jog man, kaip atlikėjui, pagaliau atėjo ypatingai geras laikas. Tuos keletą mėnesių, kurie skiria nacionalinį finalą ir „Euroviziją“, noriu pasimėgauti. Tai yra toks momentas, kai žmonės dar nežino, kaip man seksis, visi tikisi maksimalaus rezultato, todėl kasdien jaučiu ypatingą palaikymą, ypatingą žmonių dėmesį, sulaukiu daug komplimentų dėl dainos, dėl jos atlikimo. Tai mane džiugina. Net pilantis kuro degalinėje prie manęs prieina ir sveikina. Tas dėmesys gali turėti dvejopą poveikį: susukti galvą arba priversti pasisemti teigiamos energijos, kurią galėsiu atiduoti per savo pasirodymą Azerbaidžane. Paasiimu visus tuos geruosius vaisius“, – naujienų portalui DELFI pasakojo Lietuvai tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse atstovausiantis Donatas Montvydas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)