„Erdvė - tai prabanga, todėl vadovaujuosi principu - didelėje erdvėje - dideli daiktai. Tai įvardinčiau kaip interjero „stuburą“. Nemėgstu atskirti pagrindinės zonos sienomis. Dažnai ir virtuvę siūlau daryti atvirą. Visuomet yra smagu gaminti, bendraujant su svečiais“,- pataria dizainerė.

Indra Marcinkevičienė
Žmonėms, bijantiems virtuvinių kvapų, I.Marcinkevičienė siūlo naudoti slenkančių durų sistemą, atskirsiančią virtuvės ir svetainės zoną. Tokią sienelę papuošę ažūru, turėsite dvigubą efektą - ir duris, ir paveikslą.

Apšvietimas – pagal paskirtį

Dizainerė ypatingą dėmesį rekomenduoja skirti apšvietimui. Kiekviena zona turi būti apšviesta pagal paskirtį. Pavyzdžiui, maisto gaminimo zonoje ir vonios kambaryje turi būti ypač daug šviesos.

Formų, spalvų ir faktūrų žaismas

Viena iš pagrindinių taisyklių kuriant interjerą, menininkės nuomone, yra ritmas. Tai yra  forma, spalva, faktūra. Dizainerė prisipažįsta pati dažnai naudojanti principą „kambarys kambaryje“ - tai atviros zonos bendroje erdvėje. Jas galime atskirti skirtingomis spalvomis, bet būtinai tai turi būti baltoje erdvėje.

Indros Marcinkevičienės sukurtas interjeras

Meno kūriniai padiktuoja nuotaiką

„Mano galva, meno kūriniai yra viena iš pagrindinių interjero detalių, kurie gali padiktuoti viso būsto nuotaiką ir charakterį. Nuo jų galima formuoti būsto siužetą“,- įsitikinusi I.Marcinkevičienė. „Ne paveikslą derinti prie užuolaidų, kilimų, sofų, pagalvėlių ir vazelių, o atvirkščiai. Taip yra lengviau išvengti chaoso“.

Indros Marcinkevičienės sukurtas interjeras

Dizainerė neslepia mėgstanti maišyti labai skirtingus autorius - tapybą derina su grafika, fotografija, skulptūra, keramika ir taip toliau. Tuomet šie darbai vienas kito „nevalgo“, o, savo išskirtinumu dar labiau priverčia suskambėti. Taip veikia vadinamas „kontrasto principas“. Tekstilė taip pat yra labai svarbi interjere.

Ar verta vaikytis madų?

Į klausimą, kas šiuo metu madinga, moteris atsako su ironija: „Nereikia vaikytis, kas madinga. Kiekvienas iš mūsų turime savo mėgiamas spalvas, turime savo mėgstamus užsiėmimus. Vieniems patinka marokietiški raštai ir spalvos, kitiems dryžiai, dar kitiems - visiškas minimalizmas, o dar kitiems patinka iš parašiuto šokinėti. Tai ir turi atsispindėti jūsų namuose. Namai tarnauja žmogui, o ne atvirkščiai“.

Drąsos eksperimentuoti

Pati dizainerė prisipažįsta kurdama interjerus nevengianti pašmaikštauti, tad jos kurtose  erdvėse galima rasti ir arklių, ir angelų, ir skraidančių objektų.

Indros Marcinkevičienės sukurtas interjeras

„Nebūkite atsargūs, nevenkite eksperimentuoti. Drąsos ir kūrybingumo linkėčiau labiausiai. Šiais laikais, kai internetas yra prieinamas visiems, kai žmonės mėgsta daug keliauti, visuomet siūlau maišyti įvairius stilius. Mano galva, tai tiesiog yra būtina. Tuomet namuose jums tikrai neturėtų būti nuobodu ir visuomet norėsis grįžti į šią aplinką“,- DELFI skaitytojams linki atsisveikindama Indra Marcinkevičienė.

Indros Marcinkevičienės sukurtas interjeras
Indros Marcinkevičienės sukurtas interjeras
Indros Marcinkevičienės sukurtas interjeras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)