Depiliacija ir epiliacija

Kad nebūtų painiavos, reikia suvokti, ką reiškia terminai. Depiliacija – laikinas plaukelių pašalinimas, nepašalinant plaukų folikulo.

Depiliuojama skutimosi peiliukais, depiliuojančiais kremais, plaukelių išpešimas taip pat vadinamas depiliacija. Epiliuojant pašalinami plaukelių svogūnėliai ir folikulai. Jei depiliacija sėkminga, gali būti, kad plaukeliai daugiau niekada nebeataugs.

Procedūros namuose

Pirma skutimosi peiliukų alternatyva – epiliatorius. Ant šio prietaiso galvutės įmontuota daugybė mažų žnypliukių, kurios išpeša plaukelius.

Epiliatoriaus trūkumai

Išpešus plaukelius epiliatoriumi, vėliau jie gali įaugti į odą (to galima išvengti reguliariai nušveičiant odą šveičiamosiomis priemonėmis).

Ant odos gali likti raudonų taškelių.

Procedūra gana skausminga.

Epiliatoriaus negalima naudoti, jei yra bent menkiausių bėdų dėl kojų venų.

Epiliatoriaus privalumai

Nebrangu – nusipirkusios epiliatorių, naudositės juo kelerius metus be papildomų išlaidų.

Oda išlieka švelni ilgiau, nei naudojant skutimosi peiliukus.

Galima išpešti net trumpus – apie 1 mm ilgio plaukelius.

Nereikia gaišti daug laiko.

Be to, labai dažnai ilgai naudojant epiliatorių, plaukeliai suplonėja ir pašviesėja. Viena vertus, tai – privalumas, kitą vertus, tokius plaukelius sunkiau išpešti epiliatoriumi.

Rinkdamosi epiliatorių, atkreipkite dėmesį į kelis dalykus

Ar yra keli greičiai. Kuo mažesnis greitis, tuo trumpesnius plaukelius išpeša epiliatorius ir tuo mažesnė tikimybė, kad nupešite tik plaukelių viršūnėles.

Įvairūs aparatai turi įvairių priemonių sušvelninti skausmą, pešant plaukelius. Pavyzdžiui, tai gali būti vėsinantys antgaliai, masažuokliai, pučiamas oras.

Ar yra specialus antgalis, su kuriuo galima skusti plaukelius.
Ar antgalį galima nuplauti po vandeniu.

Kai kurioms patinka tarpinis epiliatoriaus ir skutimosi peiliuko variantas – moteriškas elektrinis skustuvas. Jo poveikis nėra ilgalaikis, bet juo naudotis labai patogu, kaip ir vyrišku elektriniu skustuvu, be to, neįsipjausite.

Išbandykite vašką

Kita populiari nepageidaujamų plaukelių šalinimo namuose priemonė – vaškas. Naudoti vašką gana paprasta – užtepkite pašildytą masę ant odos, ant viršaus uždėkite popieriaus juostelę ir staigiai ją nuplėškite prieš plaukelių augimo kryptį.

Vaškas parduodamas buteliukuose ar tūbelėse kartu su voleliu, su kuriuo patogu tolygiai paskirstyti vašką ant odos. Vašką iš tūbelės reikės tepti mentele. Prieš pirkdamos, perskaitykite, kaip reikės šildyti vašką – mikrobangų krosnelėje ar specialiame inde. Yra pirkti ir paruoštų juostelių su vašku, jas prieš naudojimą tereikia pašildyti tarp delnų.

Vaško trūkumai

Įauga plaukeliai, oda pasidaro jautresnė.

Procedūra skausminga, ypač jei neturite patirties (netgi patariama atlikti šią procedūrą salone, tik paskui imtis darbo pačioms).

Procedūra nerekomenduojama turinčioms bėdų su venomis, sergančioms diabetu.

Nepašalinami trumpesni nei 5 mm plaukeliai.

Reikia nuolat pirkti vašką ir popieriaus juosteles. Tiesa, tikrai ne visos ir ne visose vietose galima naudoti vašką (priešingai, nei epiliatorių). Pavyzdžiui, vaško nepanaudosite bikinio zonai ir plaukeliams virš viršutinės lūpos. Kad paprasta procedūra netaptų kančia, reikalingi įgūdžiai. Pradžiai, kol įprasite, naudokite vašką ant blauzdų.

Privalumai akivaizdūs – procedūra greita, gana pigi, poveikis išlieka ilgiau nei naudojant epiliatorių.

Kokiomis priemonėmis jūs šalinate nepageidaujamus plaukelius?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)