Jonavos gatvėje neretai susiformuodavo spūstys, todėl Kauno savivaldybės Eismo saugumo komisija uždraudė kairį posūkį, važiuojant nuo centro Kleboniškio link. Buvo sustatyti ir kelio ženklai, leidžiantys važiuoti tik tiesiai, o iš pirmos juostos ir sukti į dešinę Vilniaus link.

Tai reiškia, kad norint patekti į degalinę, tektų važiuoti link Kleboniškio, pravažiuoti sankryžą ir ieškoti vietos apsisukti. Taip nurodo kelio ženklai.

Tačiau pastačius kelio ženklus kelio horizontalus ženklinimas liko – ties degaline tebėra punktyrinė linija. Akivaizdu, kad dauguma vairuotojų vadovaujasi ne ženklais, o būtent šia linija. DELFI eksperimento metu užfiksavo daug KET taisykles pažeidusių vairuotojų.

Kelio ženklai sukabinti dešinėje kelio pusėje. Reikia pripažinti, kad juos pastebėti nėra labai patogu. Tačiau artimiausiu metu bus pakeistas ir horizontalus kelio ženklinimas.

„Sprendimas naikinti kairį posūkį buvo priimtas dar lapkričio mėnesį. Tačiau oro sąlygos neleido atlikti ženklinimo darbų. Vos tik atšilus orams gatvės ženklinimas bus pakeistas“, - DELFI teigė Kauno vicemeras, Eismo saugumo komisijos vadovas Rimantas Mikaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)