Be to, V. Topolis yra dalyvavęs per televiziją transliuotame „Lietuvos talentų“ šou, kuriame 2009 m. užėmė trečiąją vietą. Vaikinas sako, kad gyvenimas visuomet yra kupinas galimybių, tiesiog turime nusiteikti, išeiti iš komforto zonos ir jas susikurti patys, o ne sėdėti ir skųstis, kad viskas sunku.

„Mane motyvuoja noras tapti pavyzdžiu savo vaikams. Ateityje turėsiu vaikų, būsiu tėtis, senelis, noriu savo pavyzdžiu parodyti jiems, kad gyvename vieną kartą, todėl reikia gyvenimą išnaudoti 100 procentų, kiek tik galima. Noriu po keliasdešimties metų atsigręžti atgal ir matyti, kad kažką po savęs palikau“, – sako V. Topolis.

Be sportinės karjeros, V. Topolis turi ir daug kitų veiklų. Jis dirba apsaugos kamerų operatoriumi: nuolat stebi daugiau negu šimtą vaizdo kamerų. Taip pat jis studijuoja edukologiją Vytauto Didžiojo universitete ir yra Nacionalinio socialinės integracijos instituto vykdomo projekto „Gyvoji biblioteka“ savanoris. Vaikinas, atstovaudamas žmonėms su judėjimo negalia, bendrauja su kitais asmenimis ir laužo stereotipus apie žmones su negalia.

Laisvalaikį V. Topolis leidžia kaip ir visi – susitikdamas su draugais, skaitydamas knygas ir žiūrėdamas filmus. Taip pat mėgsta gaminti maistą. Jau netolimoje ateityje vaikino laukia šeimos kūrimas – jis neseniai pasipiršo mylimajai, artėja vestuvės.

Kitiems žmonėms su negalia, norintiems siekti sportinės karjeros, V. Topolis pataria tikėti savo jėgomis. Anot jo, pirmiausia reikia ieškoti informacijos, kurios tikrai esama daug, o tada – susitikti su savo autoritetais.

„Gyvename moderniais laikais, ir informaciją internete apie bet kokią žmonių su negalia sporto šaką ir organizacijas, kuriose galima ja užsiimti, rasti lengva. Tereikia sėsti ir paieškoti. Be to, svarbu nebijoti susisiekti su daug pasiekusiais žmonėmis, į kuriuos norime būti panašūs, ir pasiūlyti jiems susitikti prie kavos puodelio, kad pasidalintų savo patirtimi. Aš dariau būtent taip: ieškojau savo autoritetų, o tada ėjau susitikti su jais, kad galėčiau pasiekti to, ko pasiekė jie, o gal ir dar daugiau“, – sako V. Topolis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją