Paprašėme sveikatos mokytojo išvardinti svarbiausius argumentus, kodėl jau šiandien turime pakilti nuo sofos ir... pradėti sportuoti! Pradžiai nors nueiti pėsčiomis iki parduotuvės, pamiršus automobilį. Arba užlipti laiptais. O gal net apibėgti vieną ratuką stadione? Svarbiausia - žengti pirmą žingsnį.
Dainius Kepenis

Taigi - KODĖL turime tai padaryti? NES:

Fizinis aktyvumas (FA), kurio formų yra galybė - nuo lėto ėjimo iki ultramaratonų, nuo jogos iki karate, nuo aerobikos iki bodiflekso, nuo teniso iki futbolo, nuo plaukimo iki alpinizmo, nuo slidinėjimo iki kerlingo, nuo vindserfingo iki kaitų, nuo bokso iki fechtavimo, kultūrizmo ir t.t. ir pan.- tai yra viena svarbiausių ilgaamžiškumo, sveikumo ir energingumo sąlygų. Fizinis aktyvumas yra pagrindinis faktorius, siekiant auginti valią.

Jei per savaitę nerasime 3-6 valandų (o sportininkams ir daugiau) aktyviam judėjimui, priklausomai nuo amžiaus ir krūvio intensyvumo, tai nėra ko svajoti turėti gražią išvaizdą.

Be to, fizinis aktyvumas yra:

Pagrindinis įvairių ligų, kaip širdies - kraujagyslių, kvėpavimo, sąnarių, depresijų, prostatitų, virškinimo, šalinimo, etc. profilaktikos metodas ir atstatymas po ligų.

Puiki relaksacijos ir laisvalaikio priemonė, tinkanti asmeniškai ir šeimoje.

Puiki medžiagų apykaitos spartinimo, lieknėjimo ir harmoningo kūno kūrimo priemonė.

Nepakeičiamas kalcio ir kitų mikroelementų bei svarbių medžiagų pasisavinimo garantas.

Saviraiškos ir savigarbos ugdymo forma vaikams ir suaugusiems.

Gero miego ir pilnaverčio poilsio sąlyga.

Ilgaamžiškumo palydovas.

Puikus bendravimo, naujų įspūdžių patyrimo, pasaulio pažinimo būdas.

Geriausia forma „išsikrauti“ po psichologinių įtampų, po darbo dienos.

Viena svarbiausių (o kartais- svarbiausia) įvairių profesijų įsisavinimo ir realizavimo priemonių.

Fizinis aktyvumas taip pat užtikrina tokių organizmo funkcijų kaip šalinimas, virškinimas, atsparumas peršalimui darnų veikimą; ugdo tokias svarbias harmoningo gyvenimo savybes, kaip vyriškumas ir moteriškumas, grakštumas, plastika, lankstumas, vikrumas, ištvermė, jėga; palaiko puikią nuotaiką ir optimizmą.

Tad judėkime ir būkime sveiki!