„Pirmajai „Coffee Inn“ kitapus Atlanto Tampą pasirinkome neatsitiktinai. Tai sparčiai augantis ir puikias perspektyvas turintis miestas. Kita vertus, kavos ir kavinių rinka čia dar nėra itin prisotinta. Todėl neabejojame savo galimybėmis ir tikime, kad tapsime šviežiu gūsiu, suteiksiančiu energijos gana ramiam kavos pasauliui šioje valstijoje“, − sakė vienas iš „Coffee Inn“ įkūrėjų Nidas Kiuberis.

Ruošdamasi žingsniui į JAV bendrovė atidžiai studijavo vietos rinką ir įvertino kavos vartojimo įpročius. Tad kavinė Tampoje išsiskiria savitu, į klasikines kavos rūšis labiau orientuotu meniu, kuriame didesnis dėmesys skiriamas juodajai bei šaltosioms kavoms.

„Nors dar tik pradėjome veiklą Floridoje, pirmųjų dienų rezultatai ir lankytojų atsiliepimai nuteikia džiugiai. Amerikiečiai mus priėmė itin teigiamai, sulaukėme daugybės puikių įvertinimų. Čia galima įžvelgti žavų paradoksą: viena vertus, idėja kurti kokybiškos išsineštinės kavos tinklą Lietuvoje mums kaip tik ir kilo 2005 m. keliaujant po Jungtines Valstijas. Antra vertus, per veiklos dešimtmetį įgijome vertingos patirties, turime sumanymų ir visas galimybes „grįžti“ į JAV, pasirodyti ir įsitvirtinti čia kaip kavos profesionalai“, − pabrėžia N. Kiuberis.

Tampos „Coffee Inn“ kavinėje dirba keturios baristos, kurias mokė ir darbui paruošė viena geriausių tinklo specialisčių iš Lietuvos. Pasak N. Kiuberio, į Tampą atvykę Baltijos šalių „Coffee Inn“ lankytojai naujojoje kavinėje turėtų pasijusti kaip namie. Kavinės interjeras buvo kuriamas siekiant kuo geriau atspindėti „Coffee Inn“ dvasią bei kurti demokratišką, kūrybišką, autentišką atmosferą.

Pasak pranešimo, didžiausias Baltijos šalyse kavos tinklas „Coffee Inn“ pirmą kavinę Vilniuje atidarė 2007 metais. Tais pačiais metais įmonė įkūrė maisto gamybos cechą, kuriame ruošiami „Coffee Inn“ kavinėse parduodami desertai ir užkandžiai. 2012 metais Varėnoje buvo įkurta kavos skrudinimo įmonė. Iki šių metų pradžios iš šios įmonės šviežiai skrudintos pupelės buvo tiekiamos visam tinklui, kurį šiuo metu sudaro 33 kavinės Lietuvoje, 14 Latvijoje ir 7 Estijoje. Nuo 2016 m. sausio „Coffee Inn“ kavines skrudintomis pupelėmis aprūpina ir kavos studija „Coffee Inn Roasters“ Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)