Portalas thekitchn.com pateikia ilgą sąrašą patarimų, kaip parduotuvėje išsirinkti šviežias daržoves ir ko į pirkinių krepšelį geriau nekrauti. Pateikiame dalį jų.

Artišokai. Jie turėtų būti apvalūs, storais lapais ir sunkūs. Trinami vienas į kitą šviežių artišokų lapai turėtų girgždėti.

Artišokai

Šparagai. Rinkitės lygius ir ryškius stiebus. Venkite minkštų šparagų. Stenkitės pasirinkti vienodo storio stiebus, tuomet juos bus lengviau pagaminti.

Avokadai. Patariama rinktis šiek tiek minkštus avokadus. Tai turėtų jaustis juos švelniai paspaudus. Kietesni avokadai taip pat gali būti sunokinti namuose, tačiau labai kietų avokadų į savo pirkinių krepšelį geriau nedėkite. Taip pat patariama nepirkti avokadų su įtrūkimais, ar įdubimais.

Avokadai

Burokėliai. Šią daržovę reikėtų rinktis kietą, turinčią šviežią stiebą ir plonas šaknis. Venkite pirkti burokėlius, kurių lapai suglebę, viršus apsitraulkęs žvynelius primenančiu sluoksniu ar šaknys yra didelės ir turinčios daug mažų plaukelių. Tokie burokėliai gali būti seni ir sumedėję.

Kininiai kopūstai. Jei norite gerai sunokusio kinio kopūsto, rinkitės daržovę tamsiai žalios spalvos lapais ir ryškiu baltu stiebu. Jaunas kopūstas turi būti šviesiai žalios spalvos.

Brokoliai. Jie turi būti tvirtais stiebais, dideliais žiedynais ir mažais, plonais žaliais lapeliais. Į savo krepšelį nedėkite pageltusių ar žydinčių brokolių.

Brokoliai

Briuselio kopūstai. Rinkitės tvirtas, nedideles, ryškiai žalias šios daržovės galvas. Nepatariama pirkti kopūstų, kurie yar suglebę ar kurių išoriniai lapai yra atsiskyrę ar apvytę.

Kopūstai. Rinkitės kietas, nedideles galvas. Pakėlus kopūstą jis turėtų būti sunkus. Taip pat patikrinkite, ar stiebas taip pat šviežias.

Morkos. Rinkitės kietas, lygias be šaknelių.

Žiediniai kopūstai (kalafiorai). Žiūrėkite, kad žiedinio kopūsto žiedynai būtų tvirtai susiglaudę, kreminės baltos spalvos. Venkite pirkti dėmėtus, geltonus ar žydinčius žiedinius kopūstus.

Žiediniai kopūstai

Salierai. Rinkitės kietus, sveikai atrodančius stiebus. Salierų stiebai ir lapai turi būti žali. Jei salierai geltoni, į savo pirkinių krepšelį jų nedėkite.

Salierų šaknys. Rinkitės tvirtas, kietas šaknis. Jos turėtų būti gana sunkios.

Kukurūzai. Rinkitės su ryškiai žaliais lukštais ir drėgnu, bet ne gleivėtu šilku. Šiek tiek atlupkite apvalkalą, kad įsitikintumėte, jog branduolys sunokęs, o ne išdžiuvęs.

Kukurūzai

Agurkai. Rinkitės vienodai žalius agurkus, tačiau pageltusių į savo pirkinių krepšį geriau nedėkite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)