Koncertas tapo yra pilies džiazo festivalio pristatymo renginiu. Žymiausią Vakarų Lietuvos džiazo festivalį savo improvizacijomis pradėjo Viliaus ir Violetos Tarasovų duetas.

Nors prieš jų pasirodymą nemažai džiazo gerbėjų buvo nusiteikę skeptikai, tačiau atlikėjai įrodė, jog, V. Tarasovo žodžiais tariant, ir popsas gali skambėti lyg džiazas.

Žinomos dueto dainos buvo sunkiai atpažįstamos, tačiau visus įtraukė į šokio sūkurį.

Koncerte neapsieita ir be garsiosios dainos „Aš tavo, tu mano“, kuri yra tapusi Viliaus ir Violetos Tarasovų meilės priesaika.

Improvizacija, anot Violetos, buvo ir jos suknelė. Ji pasipuošė klaipėdietės dizainerės Linos Zaveckienės suknele. Specialiai šventiniam vakarui dizainerė Violetai pasiuvo juodą, trumpą pabrėžiančią lieknas dainininkės kūno linijas suknelę.

Švęsti Valentino dieną ir Pilies džiazo festivalį susirinko gausi publika – džiazo draugai. Tarp jų – ir verslininkai Antanas ir Daina Bosai, ir Antanas Guoga, ir festivalio ambasadorė Daiva Tamočiūnaitė.

Festivalio pristatymo vakarą džiazo gerbėjus šildė spalvingos džiazo improvizacijos. Scenoje pasirodė Klaipėdos džiazo orkestras su Laimonu Urbiku, muzikos garsais orą virpino jaunieji Klaipėdos džiazo talentai. Į sceną lipo ir festivalio įkūrėjas Vytautas Grubliauskas-Kongas, kurio trimito garsai abejingų nepaliko.

Šiųmetis Klaipėdos pilies džiazo festivalis bus kitoks: didesnis, spalvingesnis, dar daugiau kokybiško ir pasaulyje pripažinto XXI a. džiazo.

„Gera muzika – geriems žmonės“ – tokiu šūkiu festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė kviečia visus kokybiškos muzikos gerbėjus pasižymėti savo kalendoriuose birželio 5-7 dienas, nes tuomet Klaipėdos Kruizinių laivų terminale ir vyks grandiozinė džiazo šventė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)