aA
Nors balta žiema dar neatkeliavo, greitai temstančios dienos ir vis atšiauresnis vėjas, neretai paskatina susitikimus su draugais ar šeima perkelti į namus.
© Shutterstock nuotr.

Jei organizuojant pasisėdėjimus namuose pritrūko idėjų kuo pavaišinti svečius, prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen atsiųstame pranešime spaudai rekomenduoja išbandyti gardžius, o kas puikiausia, greitai ir be didelių pastangų paruošiamus gėrimus.

Pasimėgaukite citrusinių vaisių ir obuolių kokteiliu, išbandykite karamele kvepiantį spanguolių gėrimą, o jei norite šiek tiek aštresnio skonio, būtinai išmėginkite imbiero ir braškių gėrimą.

Karštas citrusų ir obuolių kokteilis

Citrusiniai vaisiai labiau siejasi su karštomis vasaros dienomis ir gaivinančiais gėrimais, vis tik, pagardinus citrusinių vaisių ir obuolių sultis gvazdikėliais bei cinamonu, galite pasigaminti ir karštą gėrimą. Maisto ekspertė pasakoja, kad karštus sulčių kokteilius pasigaminti itin lengva, o smagiausia, kad kiekvieną kartą galite eksperimentuoti ir derinti įvairias, vis kitas jūsų mėgstamas sultis.

„Į ąsotį supilkite 1 l nesaldintų obuolių sulčių, 250 ml ananasų sulčių ir 250 ml apelsinų sulčių. Atskirame dubenyje sumaišykite 30 g rudojo cukraus, 1 arbatinį šaukštelį trinto cinamono ir žiupsnelį trintų gvazdikėlių. Mišinį bei sultis supilkite į puodą ir kelias minutes pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Gėrimą patiekite dar šiltą“, – sako Aistė Rasmussen.

Šventėmis kvepiantis spanguolių gėrimas

Spanguolės, o tiksliau iš jų gaminamas kisielius – tradicinis Šventų Kūčių patiekalas. Tačiau, kol dar laukiame artėjančių švenčių, patariame išbandyti karštą spanguolių gėrimą. Aistė Rasmussen pasakoja, kad šis gėrimas itin gaivus, jaučiamas ne pernelyg rūgštus spanguolių skonis bei cinamono ir vanilės aromatas.

„Į didelį puodą supilkite 1 l spanguolių sulčių, įdėkite 1 cinamono lazdelę bei 1 vanilės lazdelę, taip pat įberkite keletą gvazdikėlių ir virkite ant nedidelės ugnies. Kol gėrimas lengvai verda, pasiruoškite karamelines spanguoles. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus vandens, žiupsnelį cinamono, 40 g šaldytų spanguolių ir apie 30 g cukraus, tuomet, nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies, kol visiškai išgaruos vanduo, o spanguolės pasidengs karamelės mase. Pasiruoštą gėrimą supilkite į puodelius, o ant viršaus užberkite karamelizuotų spanguolių“, – receptu dalinasi IKI kulinarė.

Sušildantis aštraus imbiero ir saldžių braškių gėrimas

Imbieras, gana dažnas arbatos su medumi palydovas, kurio dažniausias griebiamasi suskaudus gerklei ar tiesiog norint sušilti. Kaip pasakoja IKI maisto ekspertė, dauguma mėgstančių imbierą, neišnaudoja visų jo galimybių – derinant imbierą su įvairiais priedais, galima atrasti visiškai netikėtų skonių. Šį kartą siūlome išbandyti karamelizuotus imbierus, kurie puikiai pagardins greitai paruošiamą braškių gėrimą.

„Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus agavos sirupo, kelis šaukštus medaus ir suberkite apie 20 g nulupto ir smulkiai supjaustyto imbiero. Keptuvę įkaitinkite ir nuolat maišydami, karamelizuokite imbierą, tuomet leiskite jam atvėsti ir sustingti. Į didelį puodą supilkite 1 l raudonųjų greipfrutų sulčių, suberkite 500 g šaldytų braškių, karamelizuotus imbierus bei pagardinkite gėrimą mėtų ir čiobrelių lapeliais. Puodą su gėrimu užvirkite ir supilstę į puodelius – patiekite dar karštą“, – sako maisto ekspertė.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 žmonių įvertino)
0
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Guoga apie sprendimą nebesitraukti iš politikos: gulėjau lovoje ir pajutau tuštumą (93)

Naujausias Antano Guogos statymas – Centro partija. Kur ir kodėl dingo pažadai trauktis iš...

Gyvai / Eurolygos išgyvenimo drama Tel Avive: „Maccabi“ – „Žalgiris“ (77)

Trečiadienį Izraelyje susitinka dvi komandos, bandančios išsaugoti paskutinę viltį patekti į...

Pasipiktino EV numeriu ne ant elektromobilio: gal „Regitra“ visiems tokius parduoda? (22)

Elektromobilių savininkai Lietuvoje turi kelias lengvatas, pavyzdžiui, gali važiuoti dalimi...

Arūnas Milašius. Žilagalviai – laikas kilti nuo sofos ir eiti dirbti, jūsų jau laukia (168)

Ką bekalbėtumėte, tačiau mūsų darbo rinka keičiasi ir keičiasi ton pusėn, apie kurią...

Sinoptikai turi pavasarinių naujienų: bus bent keli šiltesnio oro pliūpsniai karščio rekordus jau fiksuoja Šiaurės pusrutulyje esančios stotys (11)

Sinoptikai visame pasaulyje stebi pavasario įsitvirtinimą. Ne visose šalyse pavasario pradžia...

Atsakingas pareigas užimanti Vilma Drulienė: kas svarbiausia norint pasiekti bet kokį tikslą (13)

Kovo mėnesį „Litexpo“ vykusioje konferencijoje „Moters vizija“ savo pranešimą skaitė ir...

Rusija įtūžo Lenkijai nepakvietus Putino į Antrojo pasaulinio karo pradžios metines (232)

Rusija trečiadienį reiškė pasipiktinimą, kad Lenkija nepakvietė prezidento Vladimiro Putino...

5 stadijos, kurias įveikia vyras, kol pagaliau supranta sutikęs savo moterį (4)

Dauguma nieko rimto neplanuojančių vyrų sutinka savo vienintelę tada, kai mažiausiai to laukia....

Kodėl skirtingose šalyse naudojami skirtingi kištukiniai lizdai?

Jei daug keliaujate, tikrai esate susidūrę su problema, kuomet svečioje šalyje negalite naudotis...

Augant nerimui dėl „Brexit“ – žinia lietuviams emigrantams: į ambasadas siųs mobilias komandas (189)

Daugelis Lietuvos emigrantų gana neramiai stebi procesus, kurie šiuo metu vyksta britų parlamente.