Yra keli būdai, kurie padeda su piktžolėmis susidoroti: tai reguliarus chemikalų purškimas ant jų bei ravėjimas. Pastarasis sodininkus ypač vargina ir erzina. Tačiau mokslininkai rado alternatyvą, kaip nugalėti šiuos piktadarius.

Kaip žinome, piktžolės yra trumpaamžės ir daugiametės. Nepriklausomai nuo to, kovojant su jomis dažniausiai prireikia daug kantrybės, t.y. nuolatinio ravėjimo ir priežiūros.

Nuosavų namų ir sodybų savininkai turėtų suklusti. Pardue universiteto mokslininkai ištyrė, kad piktžolių kiekį gali sumažinti šienavimas. Tiesa, ypač svarbu, kaip dažnai tai bus daroma.

Mokslininkai atliko tyrimą: pasodino piktžoles, kurių: nė karto nešienavo, kitas - vos kartą, trečias - šienavo nuolat. Vienkartinis jų nupjovimas sumažino piktžolių sėklų skaičių vos 10 procentų. Reguliarus šienavimas
davė geriausių rezultatų: piktžolių sėklų skaičius sumažėjo net 60 procentų.

Taigi, sėkmės receptas čia paprastas: reikia nuolat pjauti žolę ir galima pamiršti ravėjimą ir piktžolių naikinimui skirtų chemikalų naudojimą, kurie, ne tik gali pakenkti žmogaus odai, sukelti alergiją, bet ir priverčia išlaidauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)