„Swedbank“ Verslo aptarnavimo kokybės departamento vadovas Aivaras Janušauskas patikino suprantantis verslininkų nuogąstavimus, tačiau yra įsitikinęs, kad tinkamai pasiruošusios valdyti būsimus grynųjų pinigų srautus įmonės gali ne tik išvengti gresiančių nepatogumų, bet ir pasinaudoti artėjančia situacija.

„Kad galėtumėte grąžą eurais atiduoti be trikdžių, apskaičiuokite, kiek euro banknotų bei monetų jūsų įmonei reikės sausį. Jau dabar pasirašykite sutartį dėl grynųjų eurų pristatymo. Kuo anksčiau ją pasirašysite, tuo vėliau gruodžio mėn. įmonei bus pristatomi eurai ir tuo trumpiau įmonės sąskaitoje bus įšaldoma suma, lygi užsakytų eurų sumai (daugiau apie grynųjų eurų užsakymą skaitykite čia). Jei manote, kad įmonės sąskaitoje gruodį galite pritrūkti lėšų, pasitarkite su banko konsultantu dėl jums tinkamiausių apyvartinių lėšų finansavimo būdų“, – mokė A. Janušauskas.

Anot jo, įmonės gali ir pasinaudoti euro įvedimu bei sumažinti savo išlaidas.

„Įsigykite mokėjimo kortelių skaitytuvą ir aktyviau skatinkite pirkėjus atsiskaityti mokėjimo kortele. Taip sumažinsite grynųjų pinigų saugojimo ir inkasavimo išlaidas, išvengsite skaičiavimo klaidų, kai jūsų darbuotojas klaidingai suskaičiuoja grąžą, be to, klientus aptarnausite greičiau.

Galimybę atsiskaityti mokėjimo kortele įvertins jūsų klientai, vengiantys kišenėse kaupti grynuosius. Kaip parodė vasarą atliktas tyrimas, mokėjimo kortele už kasdienius pirkinius atsiskaito kas antras (64 proc.) šalies gyventojas, ir net trys iš keturių gyventojų įsitikinę, kad atsiskaityti kortele euro įvedimo metu bus patogiau. Esant tokio mokėjimo galimybei, pro jūsų parduotuvės duris tuščiomis neišeis ir pamiršusieji išsiimti grynųjų iš bankomato“, – sako jis.

Euro įvedimo laikotarpiu atsiskaitymų kortele skaičius Latvijoje išaugo 20 procentų. Gyventojai įvertino, kad atsiskaityti kortele yra patogiau, nes sugaištama mažiau laiko, skaičiuojant pinigus naująja valiuta, o šią galimybę suteikę prekybininkai laimi papildomų taškų konkuruodami dėl klientų.

„Panašų augimą tikriausiai stebėsime ir Lietuvoje. Todėl raginu sekti latvių pavyzdžiu ir euro įvedimą priimti ne kaip naštą, o kaip galimybę kurti naudą verslui“, – patikino A. Janušauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)