Taip besielgiantys žmonės turėtų įsidėmėti, kad gegužę aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pasirašė įsakymą, kuriuo iki dešimties kartų padidino aplinkai padarytos žalos atlyginimo dydžius. Iki naujosios tvarkos įsigalėjimo už ne vietoje išmestas padangas tekdavo susimokėti 1300 Lt. O nuo šio pavasario padangų išmetimas miške kainuoja labai brangiai – aplinkosaugininkų pričiuptiems gamtoje padangas palikusiems asmenims už tai tektų susimokėti 15 tūkst. Lt.

Tad ką daryti, ką už senų padangų išmetimą netektų pakloti daugiatūkstantinės baudos? DELFI kalbinta Aplinkos ministerijos Atliekų departamento Atliekų valdymo skyriaus vedėja Raminta Radavičienė teigė, kad vairuotojams, norintiems nemokamai atsikratyti padangų, siūlomi trys būdai.

Visų pirma, perkant naujas padangas senąsias privalo priimti jas parduodančios įmonės. Jos įsipareigojusios priimti tiek senų padangų, kiek klientas nuperka naujų.

„Jeigu žmogus keičia padangas servise, jos turi būti priimamos nemokamai“, - antrąją galimybę atskleidė pašnekovė.

O pasirinkus trečiąjį būdą padangas vairuotojams tektų pristatyti į didelių gabaritų atliekų aikšteles. Dažniausiai jose kasmet galima nemokamai palikti iki penkių nereikalingų padangų. „Nors tradiciškai priimamos penkios padangos, gali būti ir kitaip. Atliekų surinkimo tvarką nustato pačios savivaldybės. O už viršytą kiekį gali tekti susimokėti“, - sakė R. Radavičienė.

Pašnekovė tikino, kad aplinkosaugininkams kur kas daugiau problemų kelia ne pavieniai gyventojai, o smulkios įmonės, kurios neteisėtu būdu gamtoje išmesdamos padangas, siekia sutaupyti. Didelių gabaritų aikštelių adresus galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)