Pavojus susidurti su laukiniais žvėrimis – iš jų dažniausiai su stirnomis ir šernais ypač padidėja prieblandos metu, kai žvėrys iš savo buveinių miškuose traukia ieškoti maisto arba grįžta atgal į miškus, dažnai kirsdami ir magistralinius kelius. Auštant ar temstant dažnai miško žvėrys tampa autoįvykių kaltininkais ir žūsta, nemažus nuostolius tokiais atvejais patiria ir transporto priemonės bei jų vairuotojai, o taip pat keleiviai arba kroviniai.

Vokietijos laukinių gyvūnų apsaugos organizacija primena, kad keliais per miškingas teritorijas prieblandoje automobiliams ir motociklams patariama važiuoti ne didesniu kaip 60 – 80 km/val. greičiu. Pastebėjus autoįvykį galintį sukelti žvėrį, būtina stabdyti, įjungti garso signalą ir tamsiu paros metu prigesinti tolimąsias šviesas, kad gyvūnai matytų kur nubėgti nuo kelkraščio.

Vokietijos laukinių gyvūnų apsaugos organizacijos duomenimis, stirnos sukelia apie 90 proc. autoįvykių, susijusių su žvėrimis. Praėjusiais metais nuo 2010 m. balandžio iki 2011 m. kovo, pagal Vokietijos medžiotojų sąjungos DJV (Jagdschutzverband) pateiktą statistiką keliuose žuvo per 200 000 stirnų ir 3 400 šernų. Didelį pavojų žvėrys sukelia ne tik sau, bet ir transporto priemonių vairuotojams ir keleiviams. Susidūrus su 80 kg sveriančiu šernu, važiuojant 50 km/val. greičiu, smūgio jėga padidėja iki dviejų tonų.