Moksleiviams skirtą konkursą organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras (LMNŠC), bei STEAM (gamtos mokslų) srities dalykų mokytojų asociacijos.

Jaunuosius tyrėjus sveikino švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, LMNŠC direktorius Algirdas Sakevičius bei GMC direktoriaus pavaduotojas bendriesiems reikalams Rokas Abraitis. Visi kartu jie pasveikino geriausius darbus pateikusius moksleivius.

„Tikiu, kad vieną dieną ir jūs vaikščiosite šiais ar greta esančio fizinių mokslų centro koridoriais. Jūs jau pradėjote labai gražų kelią. Konkursas vyksta jau septynerius metus, dalyvių skaičius eksponentiškai auga – tikiuosi, kad Lietuvoje taip pat augs ir mokslo pasiekimai“, – sakė J. Petrauskienė.

„Pagrindinis mūsų uždavinys – kad būtumėte įvairių sričių jaunieji tyrėjai ir kad toliau galėtumėte dalyvauti centro organizuojamuose gamtos mokslų konkursuose. Linkiu jums sėkmės kurti ateityje ir nesustoti“, – linkėjo A. Sakevičius.

Tarp renginio metu pristatytų eksperimentų – „Potvynio detektorius“, „Įvairaus laistymo vandens įtaka sėklų dygimui“ bei „Kuo dengti saulės kolektorių: stiklu ar plastiku?“ Tai – tik dalis moksleivių darbų, kuriuos komisija gyrė už praktiškumą ir kūrybiškumą.

Nugalėtojus išrinko gamtos mokslų atstovų komisija, atsižvelgusi į darbų praktiškumą, kūrybiškumą, originalumą ir moksliškumą. Tiesa, savo favoritus galėjo išrinkti ir DELFI skaitytojai – daugiausiai skaitytojų balsų surinko Kauno tvirtovės VII forto 5–7 klasių mokinių komandos eksperimentas „Vitamino C kiekio nustatymas sultyse“.

Geriausius filmuotus eksperimentus galima peržiūrėti čia.

Geriausiai įvertintų klasių grupės apdovanotos ŠMM diplomais, organizatorių ir rėmėjų prizais.

Pagrindinis prizas geriausiems, kurį skyrė ŠMM – kelionė į Suomijos Helsinkio mokslų centrą „Heureka“. Jis atiteko Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos, Vilkaviškio r. Pilviškių ,,Santakos“, Kauno Veršvų, Birštono, Naujosios Akmenės Ramučių, Šiaulių Didždvario, Alytaus Jotvingių ir Utenos Adolfo Šapokos gimnazijų moksleiviams.

Akimirkos iš renginio:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)