Kitų karalienės – mūsų pelenė

Po trečiadienį pasidalyta nuotrauka anykštėnai rašė, jog įdomu, kaip kalėdinė miesto eglė atrodys ją įžiebus, galbūt taps dar gražesne. Vieni tikino, kad grožis slypi paprastume, kvietė ne varžytis su kitais miestais dėl pagrindinės eglės papuošimų, o prisiminti tikrąją švenčių prasmę ir kilmę.

Nors pats medis įtiko daugeliui, tačiau puošyba visgi sukėlė nemažai diskusijų. Vieniems papuošimai pasirodė per kuklūs, kitiems jie priminė panaudotus pieno pakelius. Ne vienas išsakė nuomonę, jog Anykščių miesto eglei gailima lėšų, jog būtų galima pakabinti daugiau bumbulų.

Ketvirtadienio vakarą Anykščių eglė buvo įžiebta ir palydėta šventine programa bei fejerverkais. Šalia miesto kultūros centro stovinčią žaliaskarę puošė dizainerė Morta Tursė, o eglutės papuošimai šiemet kainavo 6500 eurų.

Po eglės įžiebimo anyksta.lt feisbuko puslapyje vėl netilo kalbos, jog eglės papuošimus nustelbė fejerverkai, o eglutė ir jai sužibus, vis dar atrodo per kukliai. Viena iš komentatorių išreiškė liūdesį, jog šiemet Anykščių Kalėdų eglė tikra pelenė, kuomet kitų miestų ir miestelių eglės – karalienės.

Blogos nuomonės – neišvengiamos

Anykščių rajono savivaldybės administracijos direktorius Audronius Gališanka tikino, kad, kaip ir kasmet, visuomet bus tų, kuriems eglutė neįtiks: „Nuomones reikia vertinti ir vienokias ir kitokias, bet mes visgi džiaugiamės savo eglute.

Mūsų miesto menininkė Morta iš Menų inkubatoriaus pasiūlė idėją, tai buvo jos darbas ir kūryba. Idėją ir puošimo būdą ne kažkur pirkome, o savi menininkai Anykščiuose idėją pasiūlė ir ją įgyvendino. O dėl to, kad kukli – na, mes niekad neketiname varžytis pagal pinigus. Mums pasirodė priimtina ir idėja, ir pinigai, todėl nusprendėm taip padaryti.

Nuomonės, savaime aišku, visokios. Vieniems gražu, kitiems negražu, visada taip yra. Vertinam ir tokias, ir tokias nuomones.”

Pačią eglę Anykščių miestui padovanojo Svėdasų seniūnijos gyventojai. Anot A. Gališankos, eglutės dovanojimas miestui jau tapęs tradicija. Po švenčių, anot pašnekovo, eglės kamienas gali būti, jog bus panaudotas kurui, nes eglė tikrai didelė, o jos tiesiog išmesti – nesinorėtų.

Anykščiuose ir naujas akcentas

Didžiausia naujovė šiemet ir naujausias Anykščių rajono savivaldybės pirkinys – LED lauko ekranas, esantis šalia kalėdinės eglutės. A. Gališanka tikina, kad vyksta ekrano „perėmimo” darbai ir bandymai: „Jei bus poreikis, gali būti, kad bus transliuojama per ekraną ir komercinė reklama.

Tačiau dabar tikrai ketiname per įsigytą ekraną rodyti miesto fotografų ir paprastų gyventojų padarytas nuotraukas, kuriose įamžinti Anykščiai. Turime tikrai didelį nuotraukų archyvą. Ekrane rodysime ir informaciją apie įvairius mieste vykstančius renginius. Ekranas bus kaip naujas akcentas. <...> Ekranas nebus pritaikytas politinei reklamai, kaip galbūt kažkas galvoja.”

A. Gališanka patikino, kad tiek anykštėnų, tiek miesto svečių laukia įvairūs renginiai šventiniu laikotarpiu ne tik Anykščiuose, tačiau visame rajone. Daugiau informacijos apie renginius galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)