JAV buvo skelbiami infliacijos duomenys, kurie parodė kainų augimo lėtėjimą iki 2.0 proc. dėl mažesnių maisto ir energijos dedamųjų, bei mažmeninių pardavimų duomenys nevertinant naujų automobilių įtakos, kurie augo 0.1 proc. per pastarąjį mėnesį ir buvo gerokai mažiau nei pastaruoju laikotarpiu. Kadangi gyventojų vartojimas sudaro apie 70 proc. JAV ekonomikos, todėl mažmeninių pardavimų didėjimas ir darbo užmokesčio augimas yra ypač svarbūs bendram rezultatui. Įdomu, kad infliacija pakoreguotas darbo užmokestis spalio mėnesį mažėjo -0.1 proc. ir tai buvo 3 mėnesis iš eilės, kuomet traukėsi gyventojų perkamoji gali.

Taip pat rinkose buvo daug diskutuojama apie Kinijos makroekonominius duomenis. Praėjusią savaitę buvo paskelbti mažmeninių pardavimo, pramonės produkcijos ir investicijų į ilgalaikius įrenginius rodikliai. Visi jie nuvylė rinkos lūkesčius ir buvo mažesni nei praėjusius mėnesius. Daug spekuliuojama dėl lėtėjančio investicijų augimo, kuris atspindi ir nekilnojamo turto segmento tendencijas. Statybų plėtra šalyje praranda pagreitį dėl lėtėjančios paklausos augimo ir griežtėjančio reguliavimo suteikiant paskolas. Šios tendencijos persidavė visoms kitoms turto klasėms: akcijų rinka patyrė vieną blogiausių savaičių per pastaruosius 7 mėnesius, šalies 10 metų obligacijų pelningumas pasiekė 4 proc. ir krito daugelio žaliavų kainos.

Žaliavų rinkoje bandė įsigalėti meškos, ypač po Kinijos pramonės rodiklių ir rekordinės naftos gavybos JAV. Savaitės viduryje buvo skelbiami JAV atsargų ir gavybos duomenys. Rinkoje buvo laukta atsargų mažėjimo apie 2 milijonus barelių žaliavinės naftos, tačiau užfiksuotas ženklus augimas, kas paskatino naftos kainą vienu metu prarasti net daugiau -3.0 proc. vertės. Gavyba taip pat pasiekė istorines aukštumas ir buvo 9.6 milijonų barelių per dieną. Kinijos duomenys daugiausiai palietė metalų rinką: vario kaina smuko -0.8 proc., aliuminio liko nepakitusi, o geležies rūdos krito -0.8 proc. . Labiausiai paveikta buvo geležies kaina, kuri nukrito daugiau apie -3 proc. ir nikelio, kuris nuvertėjo net -5 proc.

Apibendrinant sektorių rezultatus, geriausiai pasirodė paslaugų segmento kompanijos, kilusios 1.1proc. Taip pat teigiamus, bet neženklius augimus užfiksavo technologijų, sveikatos apsaugos, komunalinių paslaugų ir finansų įmonės. Labiausiai nukentėjo žaliavų sektorius, kuris krito net -2.8 proc.

Praėjusią savaitę finansinius rezultatus skelbė didžiausias JAV mažmeninės prekybos tinklas Walmart. Tai didžiausia pasaulio kompanija pagal pajamas, kurios siekė 485 milijardus JAV dolerių, ir privatus darbdavys, turintis 2.3 milijonus darbuotojų. Kompanija valdo beveik 12 tūkstančių parduotuvių 28 šalyse, kurių daugelis yra JAV.

Walmart gavo 123.2 milijardus JAV dolerių pajamų per trečią ketvirtį, 4.2 proc. daugiau nei prieš metus, ir viršijo rinkos lūkesčius, kurie buvo 121.1 milijardas. Koreguotas pelno akcijai rodiklis siekė lygiai 1.00 JAV dolerį, kuomet tikėtasi 0.97. Dalis pelno buvo atstatyta, nes įmonės vadovybė tai vertina kaip vienkartines išlaidas, kurios nebepasikartos ateityje.

Po rezultatų paskelbimo, akcijų kaina šoktelėjo net 11 proc. iki pat 100 JAV dolerių už akciją. Investuotojai labai pozityviai vertina įmonės gebėjimą konkuruoti su Amazon ir plėtrą internetinėje erdvėje, kurios pardavimai augo net 50 proc.

Įmonės vadovybė taip pat padidino 2018 metų pelno prognozę iki 4.38-4.46 JAV dolerio akcijai, tai yra apie 2 proc. padidėjimas. Taip pat vadovybė tikisi nuoseklaus apie 2 proc. pajamų augimo.

Šią savaitę Admiral Markets platformoje prekiaujamos JAV įmonės skelbs ketvirčio rezultatus:

Penkios per savaitę labiausiai brangusios JAV įmonės, kurių skirtumo kontraktais galima prekiauti per Admiral Markets platformą:
WMT +7.2 proc.
CSCO +5.6 proc.

TSLA +4.0 proc.
HPQ +2.5 proc.

HD +2.2 proc.

Penkios per savaitę prasčiausiai pasirodžiusios JAV įmonės, kurių skirtumo kontraktais galima prekiauti per Admiral Markets platformą:
GE -11.1 proc.

TRV -4.2 proc.
XOM -3.3 proc.
AAPL -2.6 proc.
CVX -2.1 proc.