„Jaučiuosi gerai, užtikrintai. Be abejo, jaučiu jaudulį, tačiau kol kas viskas gerai“, - naujienų portalui prieš pasirodymą DELFI kalbėjo A. Pojavis.

Atlikėjas po pietų išvyko į Malmės areną. Čia jis dalyvavo paskutinėse repeticijose ir vakare su kūriniu „Something“ užkariavo „Eurovizijos“ gerbėjų širdis bei pateko į finalą. Svarbiausią Europos muzikinį TV šou jo žmona Isabellita su dukrele Amelie atvyko į Malmės areną ir Andriaus pasirodymą stebėjo „greenroom'e“.

„Jos atvyko čia į areną manęs palaikyti“, - DELFI pasakojo A. Pojavis.

Nors atlikėjas buvo nusiteikęs puikiai ir jautėsi užtikrintai, sakė vis tiek jaučiąs jaudulį. Dainininkas tikėjosi, kad tai scenoje jam tai kojos nepakiš.

Pirmasis pusfinalis yra be galo svarbus ne tik Lietuvos atstovui. Į finalą iš visų 16-os pusfinalio dalyvių pateko dešimt. Andrius tikėjosi būti tarp jų.

Persirengimo kambariuose prieš paskutinę repeticiją šurmuliavo daugybė atlikėjų, įvairių šalių delegacijų nariai, čia antradienį kaip niekada buvo juntama įtampa. A. Pojavis atrado dar vieną nusiraminimo būdą prieš svarbiausią šios jos "Eurovizinės" kelionės įvykį. Dainininkas persirengimo kambaryje grojo lūpine armonikėle, tačiau neilgai trukus jau turėjo sėsti į grimo kėdę ir ruoštis scenai.

Likus kelioms minutėms iki išėjimo į sceną, Lietuvos atstovai jautė jauduliuką, tačiau to stengėsi neparodyti. Jurijus grojo gitara, Anatolijus ir Martynas nervus malšino prie kompiuterio, o A. Pojavis grojo lūpine armonikėle.

"Eurovizijos" užkulisiai prieš pirmąjį pusfinalį - DELFI nuotraukų galerijoje:

Prieš pat savo pasirodymą pusfinalyje A. Pojavis neslėpė jaudulio, bet mielai sutiko papozuoti apsigaubęs Lietuvos vėliava DELFI žurnalistui. "Jaudinuosi, tačiau tai normalu prieš esminį pasirodymą", - užkulisiuose kalbėjo A. Pojavis. Ne ką mažiau jaudinosi ir pritariantys vokalistai, kuriems stovėti "Eurovizijos" scenoje taip pat didelė atsakomybė. 

„Jaudulys dar nepraėjo, vis dar jaučiu vibracijas kūne“, - ką tik sužinojęs, kad pateko į finalą, DELFI kalbėjo Andrius.

„Ar jūs mane palaikėte, ar nepalaikėte, vis tiek aš jus visus labai myliu. Galvojau, kad gal pereisiu, o gal ir ne. Galvojau, kad būsiu devintas arba dešimtas. Ar jūs mane palaikėte, ar nepalaikėte, vis tiek aš jus visus labai myliu“, - DELFI prisipažino atlikėjas, kurį pirmąjį su pergale pasveikino žmona, užkulisiuose visąlaik buvusi su mažąja dukrele Emelie.

Andrius neslėpė, kad jo tikslas vis dėlto buvo žengti į finalą. „Ir mes jau finale“, - kalbėjo jis.

Paklaustas, kokias emocijas išgyveno sužinojęs, kad pateko į „Eurovizijos“ finalą, Andrius sakė nesitikėjęs. Esą jis tikėjosi Lietuvos vardą išgirsti šiek tiek vėliau.

Andriaus pasirodymą „greenroome“ stebėjo žmona Isabellita su dukrele Amelie, tačiau laimėjimą pusfinalyje dainininkas skiria ne šeimai, o visai Lietuvai.

„Mes nesam blogesni, mes nesam mažesni. Esame Europos dalis, mes europiečiai ir esame šaunūs. Norėčiau paskatinti lietuvius nebijoti jais būti. Mes tikrai nesam prastesni“, - užkulisiuose kalbėjo A. Pojavis.

Paklaustas, ar jau skaitė sveikinimus telefone, dainininkas paaiškino mobilųjį telefoną palikęs viešbutyje.

„Džiaugiasi ir tėvai, ir seneliai. Esu išsiblaškęs, tai ir palikau telefoną viešbutyje“, - kalbėjo jis. Sėkmės akimirką Andrių palaikė mylima žmona ir dukrelė. Mylimiausios dainininko damos pirmosios pasveikino jį su pergale.
A. Pojavį užkulisiuose sveikina žmona

Paprašytas atskleisti, kaip švęs laimėjimą, dainininkas sakė jau suplanavęs su visa komanda pakelti vyno taurę, o šiek tiek vėliau – apgalvoti strategiją finalui, kuris iš Malmės arenos visai Europai bus transliuojamas jau šį šeštadienį.

Paklaustas, ko tikisi finale, A. Pojavis prisipažino svajojąs apie aštuntąją vietą. Kaip jis pats sakė, jo albumo pavadinimas yra „Aštuoni“, dainininkas nori jį pareklamuoti. O jeigu A. Pojavis iškops į pirmąją vietą finale? „Jeigu bus pirma vieta, aš nebūsiu prieš. Manau, iki pirmos vietos Lietuvai dar trūksta... Nežinau, gal ir nieko netrūksta... Manau, iki pirmos vietos dar turime padirbėti keletą metelių“, - kalbėjo A. Pojavis.

Dainininkui gaila atlikėjų ir grupių, kurie į finalą nepateko. „Aš juos užjaučiu. Artistams tai yra smūgis. Nesudalyvauti pagrindiniame vakare... Dėl to aš ir nejaučiu didelio džiugesio. Esu tikras doras lietuvis, liūdžiu už tuos, kuriems nepasisekė“, - kalbėjo A. Pojavis.

Pritariantieji vokalistai, vos sužinoję apie laimėjimą, juokavo esantys nepatenkinti, kad ir vėl reikės daug repetuoti. „Tiems vokalistams reikės rimbą nupirkti ir pramuštruoti“, - juokaudamas kalbėjo A. Pojavis.

„Žodžiai ne visada patvirtina savijautą. Manau, kad žmonės, kurie jaučia, supranta... Jaučiuosi aš gerai. Linkėjimai Lietuvai. Ar jūs palaikote, ar nepalaikote, vis tiek aš jus myliu“, - kalbėjo A. Pojavis.
A. Pojavis spaudos konferencijoje
Abaldiet, - iškart po finalo emocijų neslėpė Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas. – Daug žmonių netikėjo Andriumi, bet tai įvyko. Jis vis dar vaikšto mėnulio fazėje. Apsikabinęs savo žmoną, sveikina vienas kitą ir netgi mažąją dukrelę. Dabar turėsime dvi dienas atsipūsti. Turėsime dvi generalines repeticijas ruošiantis didžiajam finalui.“
A. Giržadas ir A. Pojavis

Taip pat skaitykite:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (297)