A.Butkevičius teigė pirmadienį susitikęs su S.Skverneliu, bet jokios derybos esą nevyksta.

„Su S.Skverneliu turėjau susitikimą, mes dažnai su juo susitinkame. Reikia suprasti, kad jis buvęs mano ministras. Puikiai atsimename, kad kai kurių valstybės vadovų buvo noras jį atleisti, bet aš jį išsaugojau vidaus reikalų ministro poste. Aišku, jokių politinių klausimų nesprendėme. Tikimės, kad po antrojo rinkimų turo bus galima kalbėtis“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Premjeras kalba apie praėjusių metų lapkričio istoriją, kai S.Skvernelis paskelbė atsistatydinantis iš vidaus reikalų ministro pareigų po to, kai jis ir policijos vadovybė sulaukė daug kritikos dėl įvykusio incidento, kai vilnietis Igoris Molotkovas pagrobė iš policininkų automatą ir su juo buvo pasprukęs kelioms valandoms.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė tuomet sakė nesulaukusi S.Skvernelio paaiškinimų apie tą dieną įvykusį incidentą, o prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė, jog buvęs ministras „demonstruoja žemą politinį lygį“ ir „nesupranta savo asmeninės atsakomybės“.

Visgi premjero įkalbėtas S.Skvernelis liko dirbti vidaus reikalų ministru. Tačiau jau po kelių mėnesių ministras pirmininkas A.Butkevičius po „Tvarkos ir teisingumo“ raginimų pats inicijavo S.Skvernelio atsistatydinimą, kai šis paskelbė apie kandidatavimą į Seimą su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Paklaustas, ar realu, kad LSDP būtų kitoje valdančiojoje koalicijoje, A.Butkevičius teigė, kad dar anksti apie tai kalbėti.

„Negalėčiau šiandien atsakyti į šitą klausimą, bet manau, politikų yra vienas iš pagrindinių tikslų siekti, kad jis būtų valdančiojoje daugumoje, ir parodyti savo kompetenciją valdant valstybę“, – sakė socialdemokratų lyderis.

Pirminiais duomenimis, po pirmojo Seimo rinkimų pirmauja Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, surinkę 21,66 proc. visų atėjusių balsuoti rinkėjų balsų. Partija jau užsitikrino 20 mandatų. Minimaliai nuo jų atsilieka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 21,55 proc. balsų. Jai teko 19 mandatų Seime. Trečia likusi Lietuvos socialdemokratų partija gavo 14,43 proc. rinkėjų balsų. Jiems skirta 13 mandatų parlamente.

Už opozicinį Liberalų sąjūdį balsavo 9,04 proc. rinkėjų, jis gavo aštuonis mandatus, už Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą – 5,49 proc. rinkėjų, jai teko penki mandatai, už partiją „Tvarka ir teisingumas“ – 5,33 proc. rinkėjų, ji gavo penkis mandatus.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 23 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (444)