Geriausias laikas pradėti sportuoti yra DABAR. Todėl pateikiame Jums keletą paprastų patarimų, kaip nieko nelaukiant sportą paversti maloniu įpročiu:

1. Eksperimentuokite

Leiskite sau mėgautis kuo įvairesne veikla: bėgiokite, vaikščiokite, plaukiokite, žaiskite tenisą, šokite ar raskite kitų panašių ir jums malonių užsiėmimų. Nuolat užsiimant ta pačia veikla, ji pabosta, todėl natūralu, jog noras sportuoti pamažu dingsta.

2. Sportuokite kartu

Kai kuriems žmonėms lengviau prisiversti sportuoti, kai sportuoja ne vieni, o keliese. Taip smagiau ir vienas kitą galite skatinti siekti vis geresnių rezultatų bei neleisti tinginiauti. Juk pažadėję draugui kartu sportuoti, nenorėsite vėliau jo nuvilti, ar ne?

3. Pradėkite rytą nuo mankštos

Tai puiki išeitis dirbantiems ar mažus vaikus auginantiems žmonėms. Galbūt dieną ir vakare laiko neturite, bet tikrai ištaikysite bent keliolika minučių rytais, kol vaikai dar miega ar yra darželyje arba mokykloje. Be to, mankšta rytais suteiks energijos visai dienai!

4. Sportas – vaistas nuo nuovargio

Sportuokite net ir tuomet, kai esate „per daug pavargę“. Patikėkite, pasportavę jausitės žymiai geriau ir turėsite daugiau energijos! Be to, jausite pasididžiavimą savimi.

5. Žymėkitės, kaip tobulėjate

Užsirašinėkite, ką ir kiek per dieną nuveikėte savo kūno naudai: kiek laiko vaikščiojote, kokį atstumą nubėgote. Pavyzdžiui, susiraskite tam tikrą vietovę ganėtinai toli nuo namų, suskaičiuokite, koks maždaug atstumas nuo namų iki tos vietos, ir treniruokitės, bėgiokite arba vaikščiokite tol, kol pagaliau pasieksite užsibrėžtą tikslą. Be abejo, kaskart užsirašinėkite, kiek kilometrų įveikėte – taip galėsite sekti, kaip tobulėja jūsų fizinė būklė.

6. Stebėkite pokyčius

Atkreipkite dėmesį, kaip keičiasi Jūsų kūnas. Pavyzdžiui: vėl „telpate“ į senas kelnes, galite pakelti sunkesnius svorius ar ilgiau sportuoti. Jeigu norite, galite kas savaitę užsirašyti savo svorį bei kūno apimtis. Taip pat turėtumėte pastebėti, kad geriau miegate naktį, aiškiau mąstote ir turite daugiau energijos.

7. Motyvacija

Apdovanokite save. Ekspertai teigia, kad apdovanojimai suteikia daugiau motyvacijos siekti geresnių rezultatų. Užsibrėžkite kokį nors tikslą, pavyzdžiui, numesti 5 kg arba nubėgti tam tikrą atstumą. Pasiekę tikslą, padarykite tai, ko dažnai negalite sau leisti, kad ir nusipirkite naujų batų porą. Motyvuokite save tuo, kas jus tikrai skatintų toliau sportuoti!

8. Galvokite apie sportą

Net jei visai neturite laiko sportuoti – sportuokite mintyse: lipdami laiptais, eidami į autobuso stotelę, pasistatę mašiną tolimiausiame stovėjimo aikštelės kampe, energingai žygiuodami savo tikslo link. Juk viskas prasideda mūsų mintyse, o mintys turi savybę materializuotis. Nė nepastebėsite, kaip žingsnis po žingsnio sportas taps neatsiejama jūsų gyvenimo dalimi.