Anykščiai. Būtiniausia, ką turėtumėte aplankyti - kukurūzų lauko labirintą, kuris atviras nuo rugpjūčio mėnesio. Jis patiks tiems, kurie mėgsta ekstremalius iššūkius ir nebijo pasiklysti, nes dažnam lankytojui prireikia laiko rasti išėjimą. Anykščiai gali pasigirti gausybe ežerų, o šalia jų yra itin daug galimybių išsinuomoti namelį ar kambarį už labai gerą kainą (nuo 30 iki 150 litų dienai). Ką jau kalbėti apie lankytinas Anykščiuose vietas - arklių muziejų, Puntuką, Anykščių šilelį.

Ignalina. Ignalinos kraštas - puikus pasirinkimas atostogoms ne tik tiems, kurie nori jas praleisti ramiai, bet čia nemažai pramogų rastų ir aktyvaus poilsio gerbėjai. Dėl gausybės ežerų, upių ir upelių Ignalina vilioja nemažai žygiuotojų ir stovyklautojų, kurie mėgsta raižytas Ignalinos vietoves. Būtinai išbandykite šakočio kepimą vietinėse kaimo turizmo sodybose!

Molėtai. Dar vienas ežeringas kraštas, itin pamėgtas Vilniaus gyventojų. Ką Molėtuose būtų verta dar pamatyti be įspūdingo kraštovaizdžio, kuris byloja, kokia Lietuva turtinga žaluma ir gėlu vandeniu? Žinoma, observatorija - ypatingai rugpjūčio mėnesį, kuomet dangų raižo krentančios žvaigždės. Čia taip pat galima išsinuomoti namelį ar sodybą prie ežero kranto už itin gerą kainą (nuo 50 iki 150 litų parai).

Zarasai. Kitas dažnai užmirštamas ežeringas Lietuvos kampelis, iš tiesų puikiai tinkantis poilsiui. Norint ramios aplinkos iškylai ar stovyklavimui gamtoje - Zarasai tam puikiai tinka. O jei mėgstate kiek prabangesnį poilsį - pasiplaukiojimui Zaraso ežere galite pasirinkti katamaraną, kurį nuomoja grupėms. Ekstremalioms pramogoms Zarasuose tiktų paskraidymas tempiamu katerio parašiutu virš vandens.

Neringa. Jei pabodo Palanga, tačiau jūra ir ramybė traukia, Neringa gali tapti labai gera alternatyva. Čia žmonių mažiau, nei kituose miestuose prie jūros. Poilsis paplūdimyje, pasivaikščiojimai mišku, kuriame rudenį gausu grybų, žvejyba ir visos galimybės pagautą laimikį išrūkyti pačiam.

Varėna. Varėna garsi ne tik savo grybingais miškais ir giriomis, bet ir pirtimis. Čia nesunkiai nuomai rasite trobelę ar sodybą su pirtimi. Atostogų Varėnoje metu po visos dienos grybavimo galite pats sau pasidaryti SPA procedūras su lietuvišku prieskoniu - druska, naminiu medumi ir vantomimis.

Kretinga. Jei planuojate atostogas praleisti Kretingoje, greičiausiai dėl to, kad mėgstate aktyvią veiklą, nes Kretingoje galite išbandyti ne tik pasivažinėjimą keturračiais ar kartingais, bet ir pasklandyti aukštai danguje su sklandytuvu. O jei atvykote į Kretingą ramiai poilsiauti, būtinai aplankykite Salantų regioninį parką, kuris apima įdomius ir vertingus gamtinius objektus - Minijos gamtinį rezervatą bei Šauklių draustinį (kalvų ir erozinių upelių slėnį).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)