1. Gaudė brakonierius. Kasmet Rusija netenka 800 milijonų dolerių dėl neteisėtos eršketų žvejybos. Taigi, 2003 metais Rusijos policija pasamdė katę, vardu Rusik, kurios darbas buvo užuosti eršketų brakonierius. Tačiau savo darbą ji baigė tragiškai: ją nutrenkė vienas iš jos užuostų brakonierių automobilių vairuotojų.

2. Dirbo stotyje. Viena katė Japonijos traukinių stotyje atliko administratorės pareigas. Dėl jos keleivių skaičius toje stotyje išaugo dešimt procentų – 2,1 milijonų keleivių per metus. Pagal ekonomikos rodiklius, tai davė papildomo pelno - net 11 milijonų dolerių. Tiesa, sakoma, kad po tokios sėkmės katei buvo suteikta pagalba ir ji dabar turi kelias naujas koleges-kates.

3. Gaudo peles. Didžiosios Britanijos vyriausybėje dirba daugiau negu 100 tūkstančių katinų, kurie gaudo peles. Tačiau vienas iš jų, vardu Laris, garsėja ypač prieštaringu elgesiu: buvo pastebėtas darbo vietoje miegantis.

4. Atliko mero pareigas. 16 metų – tiek laiko katinas Stubbas buvo meru Talkeentoje, Aliaskoje. Katinas gėrė vandenį iš vyno taurės ir savo tokių pareigų atlikimu ypač traukė turistus, kurie norėjo jį išvysti, nusifotografuoti kartu.

5. Dirbo šnipu. 1960 metais CŽV kačių pagalba šnipinėjo Sovietų Sąjungą. Visa tai atrodė taip: katės ausyje buvo implantuojamas mikrofonas ir paslėptas siųstuvas jos kaukolės apatinėje dalyje. Per penkerius metus buvo išleista 20 milijonų dolerių, kad katės (baltos ir pilkos spalvos) prototipas būtų tam paruoštos.

6. Slaugos namuose nuspėjo mirtį. Jeigu ant jūsų užliptų katinas, vardu Oskaras, gyvenantis Rodo saloje, jums vertėtų sunerimti. Slaugos ligoninėje katinas nuspėjo dešimties pacientų mirtį. Kai kurie mokslininkai teigė, kad katino uoslė buvo ypatinga: jis užuosdavo biocheminių mirštančiųjų ląstelių kvapą. Šio katino elgesys parodo, kad ligoniui reikia skirti daugiau dėmesio.

7. Skrido į kosmosą. 1963 metais katė kartu su prancūzų raketa buvo nuskraidinta ten, kur prieš tai nebuvo nei viena katė, – į kosmosą. Tiesa, prieš tai vyko atranka, katės buvo kruopščiai stebimos, ar yra tinkamos skrydžiui. Didžioji dalis kačių nepraėjo atrankos dėl ypač didelio ėdrumo.

8. Vaidino kino filme. Kino filme ,,Ostinas Pouersas“ katė sfinksas atliko savo vaidmenį. Tą katę šio filmo gerbėjai mena iki dabar.

9. Katės paštininkės nešiojo laiškus. 1870 metais viename Belgijos kaime jos nešiojo laiškus.

10. Bibliotekos darbuotojo asistentas. Vienoje Rusijos bibliotekų katinas dirbo bibliotekoje asistentu. Jo atlyginimas buvo 30 kačių ėdalo pakuočių per mėnesį.

11. Kūrė muziką. 1997 metais vienas profesorius-pianistas savo katiną vadino kompozitoriumi, jis vaikščiodavo pianino klavišais, taip spausdamas atitinkamus akordus, kurių skambesius profesorius užrašė natomis ir visa tai pateikė vienam Prancūzijos konkursui. Jame jis laimėjo pirmąją vietą. Tiesa, tiek konkurso komisijos nariai, tiek klausytojai nežinojo, kad dalis kūrinio yra sukurta pianisto katino.

12. Apsaugos darbuotoja. Kai žaislų parduotuvės darbuotojai surado vienišą katę, jie įdarbino ją kaip apsaugos darbuotoją. Ji tupėdavo prie lentynų, taip atkreipdama kitų dėmesį.

Šaltinis
Temos
© Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Specialus projektas „Gyvūnų terapija“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)