Esami ir buvę mokiniai tinklalapyje www.aciuuzpamokas.lt nominavo daugiau nei 250 mokytojų, kuriems perdavė per 20 tūkst. „ačiū“. Kelias savaites buvo dėkojama ne tik už suteiktas žinias, bet ir palaikymą, pastūmėjimą, teisingai diegiamas vertybes, šilumą, supratimą ir pokalbius.

Šiandien suskaičiavus balsus išrinkti 10 mylimų mokytojų, surinkusių daugiausia padėkų. Jiems bus įteikiamos organizatorių dovanos, o projekto tinklalapyje visi norintys gali ir toliau išreikšti savo dėkingumą mokytojams – užregistruoti juos, įrašyti padėką ar spustelėti „ačiū“.

Daugiausia padėkų šiemet sulaukė:

1. Vesta Žukienė (Pradinių klasių mokytoja, Kauno Prano Mašioto pradinė mokykla)
2. Vaida Uždavinė (Pradinių klasių mokytoja, Vilniaus miesto Balsių progimnazija)
3. Saida Šnipienė (Pradinių klasių mokytoja, Kauno Prano Mašioto pradinė mokykla)
4. Inga Kazlauskienė (Pradinis ugdymas, Alytaus Senamiesčio pradinė mokykla)
5. Paulius Sungaila (Biologija, Vilniaus Žirmūnų gimnazija)
6. Jelena Ščiglo (Pradinių klasių mokytoja, Vilniaus Pavilnio pagrindinė mokykla)
7. Božena Čenko (Muzika, dailė, technologijos, klasės vadovė, Kalesninkų Liudviko Narbuto gimnazija, Šalčininkų r. sav.)
8. Greta Rekašienė (Ikimokyklinio ugdymo auklėtoja, Šiaulių I/d DRUGELIS)
9. Vaiva Pocevičienė (Meninio ugdymo pedagogė, Šiaulių I/d DRUGELIS)
10. Danguolė Laurenčikienė (Pradinių klasių mokytoja, Vilniaus Baltupių progimnazija)

Jau spalio 5 d. – Tarptautinę mokytojų dieną – 15 val. Valdovų rūmuose įvyks iškilmingas renginys, kuriame daugiausiai padėkų sulaukę mokytojai bus apdovanoti planšetėmis ir atminimo dovanomis.

„Kasmet ministerija apdovanoja veikliausius, inovatyviausius, labiausiai profesinėje srityje nusipelniusius mokytojus, nors išties visi mokytojai yra verti padėkos ir apdovanojimo. Kiekvienas iš mūsų nešiojamės širdyje geriausius mokytojus, geriausias pamokas ir neretai jas prisimename, o mintimis nuklydę į mokyklos laikus nesunkiai atrandame už ką norime mokytojams pasakyti ačiū“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Pasak ministro, ypatingos padėkos vertas mokytojų darbas šiais visiems sudėtingais metais – karantino metu pavasarį, vasaros pradžioje, kai mokytojai per dvi savaites turėjo pasirengti nuotolinėms pamokoms, ir šį iššūkį puikiai įveikė. Be to, ir dabar nelengva dirbti neįprastomis sąlygomis.

Pradinė iniciatyvos padėkoti mokytojams idėja kilo Šarūnui Dignaičiui, kuris sako, kad šiandien mokytojo svarba jauniems žmonėms – nenuginčijama, o pedagogams išgirsti „ačiū“ yra labai gera.

„Labai svarbu, kokie žmonės yra mokytojai, ar jie savo mokiniams geri, paprasti, empatiški, ar į juos gali kreiptis moksleivis ir pasikalbėti apie gyvenimiškus dalykus. Šalia mokytojų kompetencijos yra žmogiškumas – būtent už tai moksleiviai daugiausiai ir dėkoja savo mokytojams. Pedagogai dažnai į savo darbą įdeda visą savo širdį, todėl jiems norisi grįžtamojo ryšio. Smagu išgirsti „ačiū“, ypač iš tų, kurie jau baigė mokslus – juk tai reiškia, kad seniai perduotos pamokos vis dar rezonuoja“, – teigia jis.

Projektą „Ačiū už pamokas“ rengia Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su Delfi.

Naujų ugdymo metodų taikymą, tinkamo emocinio klimato kūrimą, mokytojų kvalifikacijos tobulinimą skatina ES fondų finansuojamos priemonės.