Nors daugiabučių namų atnaujinimo programa skaičiuoja jau devintus metus, tačiau atnaujinimo procesas dar niekada nevyko taip aktyviai, kaip dabar. Proveržio paslaptis – 2013 metų pavasarį įdiegtas naujas modelis, pagal kurį ypatingas vaidmuo suteiktas savivaldybių iniciatyvai, numatytos kitos priemonės, paskatinusios gyventojus siekti atnaujinti būstą. Planuojama, kad iki 2015 m. spalio bus renovuota ne mažiau kaip 1000 daugiabučių. Palyginimui – pagal JESSICA programą nuo 2010 iki 2013 metų buvo renovuoti 222 daugiabučiai.

„1000 renovuotų daugiabučių“ – tai specialus DELFI projektas, kuriame DELFI žurnalistai Lietuvos gyventojams leis pamatyti daugiabučių namų atnaujinimo procesą iš arti, sužinoti apie rezultatus. Skaičiuojama, kad didžioji dalis Lietuvos gyventojų gyvena energiškai neefektyviuose namuose – net 96 proc. daugiabučių namų yra pastatyti iki 1993 m. Todėl šių namų energinio efektyvumo didinimas yra valstybinės svarbos projektas, kurio dėka gyventojai galės gyventi šiltesniuose ir gražesniuose namuose.

Nemokamas informacijos numeris: 8 800 20012

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)