Nuo pat mažens Deividas mėgo spardyti ne tik kamuolį, bet ir viską aplink. Kliūdavo ir žaislams, ir pagalvėms, su šypsena veide pasakoja jo tėtis Evaldas. Pastebėjęs neeilinius sūnaus sugebėjimus jis, vos trejų sulaukusį Deividą atvedė į pirmą jo treniruotę Plungėje. Kaip pasakoja Evaldas, ji buvo neproduktyvi. Į vyresnių vaikų treniruotę atėjęs Deividas nedrąsiai žvalgėsi, o prie kamuolio prisilietė tik baigiantis pratyboms. Tiesa, netrukus įsidrąsinęs jis ėmė lenkti net ir vyresnius vaikus, tad po kurio laiko tėtis nusprendė – laikas išbandyti jėgas stipresnėje futbolo mokykloje Vilniuje.

Pasitreniravęs keliose sostinės futbolo akademijose Deividas dabar spardo kamuolį ten, kur svajoja atsidurti milijonai jaunuolių. Tėvai,matydami sūnaus talentą, ryžosi keltis gyventi į Barseloną. Per trumpą laiką Katalonijos sostinėje neradę tinkamo gyvenimui būsto lietuviai apsistojo priemiestyje, šalia Sitges miestelio, iš kurio dukart per savaitę Evaldas vežioja sūnų Deividą į už maždaug 40 kilometrų įsikūrusią FC Barcelona futbolo akademiją. Šioje sporto bazėje Deividas kamuolį gainioja ir mokosi futbolo paslapčių nuo rugsėjo pirmosios.

Kaip Deividas pateko į šią prestižinę futbolo akademiją ir kiek tai kainavo? Kaip atrodo treniruotės ir kas lietuvio laukia ateityje?

Apie tai ir ne tik pasakoja jaunojo futbolo talento tėtis Evaldas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)