Dar pridėkime, kad, remiantis Lietuvos banko informacija, vidutinė pradinė įmoka sudarė apie 20 proc., tad galima skaičiuoti, kad sandorių suma, kurią finansavo tik iš nuosavo kapitalo (be banko pagalbos) 2019 metais, tikėtina, sudarė vos 21 proc. arba apie 440 mln. EUR.

Tad jei, kas sako, kad šiuo metu būsto rinka yra kaip niekad tvari ir mažai priklausoma nuo bankinio finansavimo, nes daugiau nei pusė sandorių sudaroma be banko pagalbos, kaip ir kalba nevisai tiesą ir šiek tiek manipuliuoja statistika, nes remiasi sandorių skaičiaus, o ne sandorių sumų statistika.

Logiška, kad mažų, pigių butų įsigijimui paskolos dažniausiai nėra reikalingos. O didelis tokių sandorių kiekis iškraipo realų vaizdą. Tikrą situaciją galime pamatyti tik žiūrėdami į suminę išraišką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)