Lyginasi su Lietuva

Aišku viena – remiantis kaimynės Lietuvos patirtimi – žemų kainų parduotuvių tinklų atėjimas Latvijoje esančius parduotuvių tinklus paskatins suvienyti jėgas ir aktyviau galvoti apie naujas strategijas. Neatmetama galimybė, kad bus ir tokių, kurie praras savo rinkos pozicijas greičiau nei kiti.

Ir „Lidl“, ir „Mere“ veikia Lietuvoje, o pastaruoju metu pasirodė pranešimas apie Europoje populiaraus parduotuvių tinklo „Aldi“ planus patekti į šią rinką. Lietuvos kainų palyginimų internetinės svetainės „Pricer.lt“ maisto krypties vadovas Petras Čepkauskas pasakoja, kad Lietuvoje šiuo metu veikia 55 „Lidl“ ir 9 „Mere“ parduotuvės.

„Lidl“ savo veiklą Lietuvoje pradėjo 2016 metais, tuo metu rinkos ekspertai pateikė skirtingas prognozes, nes ankstesnių žemų kainų parduotuvių patirtis parodė, kad ne visada pigios prekės yra pagrindinė priežastis, dėl kurios žmonės lankosi parduotuvėje. „Euromonitor“ ekspertai teigia, kad vienu metu Lietuvoje nebuvo nė vieno žemų kainų parduotuvių tinklo. Reikia pripažinti, kad „Lidl“ patekimas į rinką pasirodė esąs labai sėkmingas, o kelerius metus ir Latvijos gyventojai reguliariai grįždavo namo su perkrautomis bagažinėmis po apsipirkimo parduotuvėse, esančiose netoli pasienio.