Idėja kilo per pirmąjį karantiną

Pasak A. Vaišvilo, dirbama su įvairiomis braižybos programomis. Tad besiruošiant bet kurio projekto įgyvendinimui, visada paruošiamas detalus brėžinys – toks tikslus planas padeda išvengti daugumos klaidų. Jis su kolegomis pastebėjo, kad tokie brėžiniai itin gelbėja ir tiems, kurie mėgsta meistrauti patys ar nori perteikti aiškų vaizdą statytojams, kad vėliau nekiltų nesusipratimų.

„Aš ir mano kolegos poilsio zonos įrengime sukamės jau daugiau nei 10 metų. Bet šiemet pradėjome sulaukti itin daug pasiūlymų – kovą prasidėjęs karantinas paskatino žmones iš naujo pažvelgti į savo namus. Ši idėja galvoje sukosi gan seniai, bet vis neatsirasdavo laiko. Jo atsirado pandemijos pradžioje – įkūrėme „Mini projects“ ir darbai nesustoja iki šiol.

Kadangi jau daug metų dirbame šioje srityje tai pagrindinė veikla ir yra projekto įgyvendinimas. Tačiau brėžinių sudarymas įgauna pagreitį ir tarp savo klientų turime ne tik žmonių norinčių meistrauti, bet ir statybos įmonių, kurioms brėžiniai labai praverčia statybos metu ir pateikiant būsimo statinio vaizdą klientui.

Dažniausiai statiniai statomi pas užsakovą, bet yra ir tokių gaminių, kuriuos galime pagaminti ir siųsti į visus Lietuvos miestus, o žmogus, gavęs gaminį, susirenka jį pats pagal mūsų pateiktą instrukciją“, – pasakoja įmonės steigėjas.

Dauguma idėjų – iš pinteresto socialinio tinklo

Specialistas pastebėjo, kad daugiausiai į jį besikreipaintys užsakovai idėjas atranda pinteresto socialiniame tinkle ir pateikia juos kaip pavyzdžius.

„Pavasarį daugiausiai užsakinėjo vasarnamių, sodo namelių, pirčių brėžinius. Vasarą didžiausias susidomėjimas buvo terasų, stoginių, pergolių, sandėliukų, namelių vaikams brėžinių. Šiuo metu vis dar neatslūgo įvardintų brėžinių bumas, bet tuo pačiu prisidėjo ir įvairūs priedai. Tokie kaip gėlių vazonai, griliaus stalai. Atsiranda ir vienas kitas užsakymas gyvūnų mylėtojams: būdos, lesyklėlės ar inkilai, ėdžios ir pan. Dabar – ir eglutės.

Gautas brėžinys padeda realiai įsivertinti – ar projekto imtis pačiam, ar visgi samdytis meistrą.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad brėžiniai tai – ne tik užsakovo reikalas. Užsakant bet kokį mažosios architektūros statinį projektas būtinas. Juk brėžinių pagalba galima numatyti įvairias keblias situacijas ir išvengti klaidų. Be to, skaičiuojant sąmatą ar sudarant medžiagų žiniaraštį, brėžiniai pagreitina procesą.

Taigi, mūsų paslauga orientuota ne tik į užsakovą, kuris nori įsirengti poilsio zoną, bet ir į meistrus kurie gali idėją įgyvendinti“, – pastebi A. Vaišvila.

Paslaugos kaina prasideda nuo 50 eurų

Kol kas lietuviai išskirtinių brėžinių neužsako, kaip jau minėta anksčiau, tai būna lengvai įgyvendinami projektai.

„To priežastis, be abejo, yra įrengimo kaina. Ir tai suprantama, nes net paprastą terasą ar sandėliuką įrengti kainuoja nepigiai, o norint kažko išskirtinio, tenka pakloti išties nemažas sumas. Taigi, tenka apsiriboti paprastesniu variantu arba poilsio zoną įrenginėti palaipsniui – kasmet įrengiant po atskirą etapą.

Brėžiniai kainuoja kur kas pigiau, dažniausiai nuo 50 Eur, taigi, kiek benorėtumėte investuoti į poilsio zoną, projektą galite isigyti visą iš karto. O jeigu įrengimo darbai užsidels, galima pagalvoti ir apie vieno ar kito etapo korekcijas.

Visgi, galiu išskirti vieną iš įdomesnių projektų – tai mūsų kolegų Kaune įgyvendintas projektas – pirtis su uždara terasa ir sandėliuku“, – dalijasi pašnekovas.

Kad ir kaip bebūtų, vienas esminių aspektų yra kaina. Anot specialisto, brėžinių kainos skaičiuojamos atsižvelgiant į sudėtingumą ir užtruktą laiką braižant. Į klausimą, kiek kainuoja terasos brėžinys, visada atsakome klausimais, kokie priedai bus: ar terasa turės turėklus, stoginę, laiptus, gėlių vazonus, kt. priedus. Taip pat ir su kitais norimais statinių projektais.

„Jei atitinka poreikius, galima įsigyti ir jau paruoštus kartotinius brėžinius, kurių kainos prasideda ir nuo 18 Eur, bet dažniausiai vis vien norima kokių asmeninių adaptacijų.

O jei kalbame ne tik apie brėžinį, bet ir projekto įgyvendinimą, daug nulemia pasirinktos medžiagos. Dažnai brėžinius, jei žmogus pats nemeistrauja, realybe paverčiame mes, o esant poreikiui, bendradarbiaujame ir su kitų didžiųjų miestų meistrais ir, jeigu reikia rekomenduojame juos darbams atlikti“, – unikalią verslo idėją pristatė A. Vaišvilas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)