Antroje netradicinės kontrabandos straipsnių ciklo dalyje – padirbtų apsaugos augalų produktų platintojus medžiojantys žmonės sako: „Šiai dienai Lietuvoje lengviau įsigyti „žolės“, bet ne šitų produktų falsifikatų“.

Falsifikuoti augalų apsaugos produktai – neaiškios cheminės sudėties mišiniai, neišgrynintos medžiagos, turinčios toksiškų gamybos priemaišų, kurios nepatikrintos ir nepatvirtintos Europos Sąjungoje. Jie ne tik žalingi aplinkai ir žmogui, bet ir skatina šešėlinę ekonomiką. Skaičiuojama, kad nelegalių augalų apsaugos priemonių Lietuvoje per metus gali būti realizuojama maždaug už 40 milijonų eurų. Kai kurie ekspertai prekybos augalų apsaugos produktų falsifikatais pelningumą jau netgi prilygina gangsterių surinktiems pelnams iš prekybos narkotikais, ginklais ar žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)