Kalifornijos Kupertino mieste įsikūręs technologijų milžinas tikisi, kad naujosios kartos „iPhone“ 2020 m. pasieks iki 80 milijonų vienetų, teigia su situacija susipažinę žmonės. Spalio mėnesį „Apple“ ketina pristatyti keturis naujus telefono modelius su penktosios kartos bevieliu greičiu, kitokiu dizainu ir platesniu ekrano dydžių pasirinkimu, sakė šaltiniai, prašę likti neidentifikuoti.

Neskaitant rudenį žadamo nuodugnaus produkto atnaujinimo, „Apple“ taip pat ruošia naują „iPad Air“ su į „iPad Pro“ panašiu ekranu (nuo krašto iki krašto), dvi naujas „Apple Watch“ versijas ir pirmąsias ant ausų dedamas ausines, nepriklausančias prekės ženklui „Beats“. Kuriamas ir mažesnis „HomePod“ garsiakalbis. „Apple“ atstovė naujuosius produktus komentuoti atsisakė.

„Apple“ ir jo gamybos partneriai paspartina gamybą kiekvieną rudens sezoną prieš naujų „iPhone“ telefonų išleidimą. 2019 m. vasarą tiekėjai ruošėsi pagaminti net 75 milijonų telefonų komponentus. 2018 m. tikslas buvo panašus, taigi šių metų užmojis – nuo 75 iki 80 milijonų vienetų – yra geras ženklas. Pagrindinis „iPhone“ surinkimo partneris „Hon Hai Precision Industry Co.“, taip pat žinomas kaip „Foxconn“, per pastarąjį mėnesį „WeChat“ paskelbė kelis pranešimus, ieškodamas naujų darbuotojų dirbti pagrindinėje „iPhone“ gamykloje centrinės Kinijos Džengdžou mieste.

Apple iPhone era
Nepaisant to, kad „Covid-19“ protrūkis pakenkė pasaulio ekonomikai ir sutrikdė tiekimo grandines, „Apple“ mato didelę „iPhone“, „iPad“ ir „Mac“ kompiuterių paklausą, nes žmonės dabar dirba ir mokosi nuotoliniu būdu. Pastarąjį ketvirtį pajamos iš „iPhone“ žymiai viršijo Volstrito lūkesčius. Telefonas vis dar generuoja beveik pusę „Apple“ pardavimų, o švenčių sezonu ši dalis dažnai peržengia 60 proc. „Apple“ akcijos šiemet išaugo 76 proc., ir dabar tai yra pirmoji JAV kompanija, kurios rinkos vertė lenkia 2 trilijonus dolerių.

Naujieji telefonai pirmą kartą bus suskirstyti į du pagrindinius ir du „premium“ klasės modelius. Visi keturi turės patobulintų spalvų ir aiškumo OLED ekranus. Du įprasti „iPhone“ telefonai bus naujo 5,4 colių ir 6,1 colių dydžio, o „Pro“ įrenginiai leis rinktis 6,1 colių arba padidintą 6,7 colių ekraną, kuris bus visų laikų didžiausias „Apple iPhone“ ekranas.

Apple pagal telefonų pardavimus užėmė 3 vietą pasaulyje (2020 II ketv.)
Visi naujieji išmanieji telefonai pasižymės atnaujintu dizainu su kvadratiniais kampais, panašiais kaip ir „iPad Pro“, o „premium“ klasės telefonai ir toliau naudos nerūdijančio plieno kraštus – ne aliuminio, kaip pigesni variantai. Kompanija taip pat planuoja tamsiai mėlyną „Pro“ modelių versiją, kuri pakeis „Midnight Green“ 2019 m. „iPhone 11 Pro“ liniją.

Bent jau didesniuosiuose „Pro“ telefonuose bus tokia pati LIDAR kamera, kaip ir naujausiame „iPad Pro“, o tai leis papildytos realybės programoms geriau suprasti supančią aplinką. Tarp reikšmingiausių naujų telefonų patobulinimų bus naujasis procesorius A14, didesnis atnaujinimo greitis ir energijos vartojimo efektyvumas.

Kai kurie „Apple“ darbuotojai, išbandę naujuosius įrenginius, teigia, kad naujasis 6,7 colių ekranas yra vienas ryškiausių šių metų patobulinimų, praneša šaltiniai. Keli bandytojai taip pat nustatė, kad kai kurie dabartiniai 5G tinklai per daug nepagerina ryšio spartos, pridūrė šaltiniai.

Pasak šaltinių, susipažinusių su išleidimo strategija, „Apple“ naujuosius žemesnės klasės telefonus planuoja pristatyti greičiau nei „Pro“ įrenginius. Per neseniai įvykusį konferencinį pokalbį „Apple“ pranešė, kad naujieji „iPhone“ telefonai bus pristatyti „keliomis savaitėmis“ vėliau nei praėjusių metų modeliai, kurie buvo pradėti siųsti rugsėjo 20 d. Paskutinis didelis „iPhone“ pristatymas įvyko 2017 m. lapkričio mėnesį išleidus „iPhone X“.

Apple / Igor Son nuotr.
Šiųmetinio „iPhone“ dizainas ir daugelis funkcijų buvo užbaigta dar prieš „Covid-19“, tačiau pandemija sukėlė kliūčių galutiniam išbandymui ir keliomis savaitėmis atidėjo gamybos pradžią. Nors naujieji „iPhone“ telefonai bus pristatyti vėliau, „Apple“ programinė įranga „iOS 14“ pasirodys jau rugsėjį, sakė šaltiniai.

Vienas iš naujųjų „Apple Watch“ modelių bus „Apple Watch Series 5“ įpėdinis, o kitas – „Series 3“ pakaitalas, kuris konkuruos su pigesniais fitneso įrenginiais, tokiais kaip „Fitbit Inc.“.

Mažesnysis „HomePod“ padės „Apple“ žengti dar vieną drąsų žingsnį išmaniųjų namų link žemesne kaina – kita vertus, prietaiso viduje bus mažiau garsiakalbių nei dabartiniame 299 dolerius kainuojančiame modelyje. Nors pirmasis „HomePod“ buvo giriamas už garso kokybę, vartotojai peikė ribotą „Siri“ funkcionalumą ir aukštą kainą. Šių metų pradžioje „Apple“ sujungė kai kurias „Apple TV“ ir „HomePod“ inžinerijos komandas, siekdamas skirti daugiau dėmesio namų įrenginiams.

„Apple“ taip pat sukūrė naują „Apple TV“ su greitesniu procesoriumi, kuris pagerins žaidimų kokybę, ir patobulintą nuotolinio valdymo pultelį, tačiau šis įrenginys greičiausiai bus pristatytas tik kitais metais, teigia šaltiniai. Kompanija vysto naują nuotolinio valdymo pultelio funkciją, panašią į „Find My iPhone“, kuri padės lengviau surasti šį televizoriaus priedą. Kitas kompanijos kuriamas produktas, kaip praneša „Bloomberg News“, vadinsis „AirTags“ ir bus skirtas fiziniams daiktams surasti; jis turės odinį nešiojimo dėklą.