Apie tai, kokio dydžio šiltnamis turėtų būti, kokia vieta jam tinka labiausiai ir kokio tipo šiltnamį geriausia statyti dar nepatyrusiam sodininkui, – mes pasakojome ankstesniame straipsnyje.

O dabar panagrinėsime ne mažiau svarbius klausimus: kurią (iš trijų pagrindinių) šiltnamių dangą rinktis ir ar verta jį šiltinti. Taigi – plėvelė, stiklas ar polikarbonatas? Ir – katilai, „šildomos grindys“ ar skardinė krosnelė?

Šiltnamiai, dengiami plėvele

Plėvelę daržovėms nuo šalčio apsaugoti pradėta naudoti dar sovietiniais laikais – tai buvo pigu ir gerai, o tokio šiltnamio statyba nereikalavo jokių ypatingų įgūdžių. Ir netgi dabar, kai šiltnamių medžiagų pasirinkimas išties įvairus, plėvelė vis dar naudojama. Beje, plėvelė populiari ne tik dėl to,. kad jos kaina nedidelė (jau pagamintą šiltnamį su polietilenine danga, nuo dviejų iki trijų metrų ilgio, galima įsigyti už mažiau nei šimtą eurų), bet ir dėl eilės kitų savybių.

Elastinga medžiaga

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)