Taigi ėmiau valyti IG nuo influencerių. Čia visi sakysit, kad nesekat, nei kokį šikpopierį „Lidle“ perka Bierancas, nei kokią polką su sekėjais Jagelavičiūtė sušoko. Nu, kaip ir su teliku. Taigi niekas nežiūri. Tikrai. Niekas niekas. Įsijungi FB ir pilna memų iš kažkokio realybės šou, kur per TV rodė. Aš turbūt tuo laiku sumuštinį tepiausi. Praleidau.

Ir tokia pornuškė sukasi. TV tai bent tarp reklamų kažkokio turinio pamatai: tabore vyksta reidas, kažkur gražioje studijoje mergina pasakoja, kad niekada nedirbs (nes o kam, ji juk nesutverta darbui), kitam Lietuvos gale vyras pritvoja kaimynę su keptuve dėl butelio alaus, bet ši drama pasibaigia apsikabinimais ir gražia muzikyte fone. Jei turite laiko, galite savišvietai indiško gyvenimo subtilybių iš serialų apturėti, kelios valandos nonstop! O kur dar žinios! Ir viskas realiai tik su trupučiu reklamos. Per kurią pasidarai sumuštinį ir vėl gali gyvenimo mokytis.

O internetas? Įsijungiu IG ir dama iš ekrano man nuolat šnabžda, ėėėė gal nori dešros? Rūkytos? (Ne, ačiū, rūgštis kažkaip kyla.) Nesąmones čia kalbi, sako, tau reik EKO dantų pastos! (Tai, kad aš ištikima kolgeitui) O gal seniai buvai tualete ir norėtum „išsivalyti“? (Nu, kaip čia pasakius...) O priaugintų plaukų? (Kad savus turiu) O gal išsikloti vonią keraminėm plytelėm? (Eik tu...)

Influenceris rėkia į kamerą. Jis neprivalo niekam nieko aiškinti. Kodėl čia tiek daug heito? Kodėl ta Lietuva tokia?
Agnė Rugieniūtė

Ir žiūri, kad žmogus nusifotografavęs su savo vaiku IG rankoje laiko dar vytintos dešros gabalą. Trys sakiniai apie gražią šeimą, vaikystę, skriejantį laiką ir gabalą dešros, kurį nusipirkę ir pasidėję ant stalo sukursite jaukų šeimos židinuką! Beje akcijytė, spauskite follow ir gaukite dovanėlių – dar papildomą dešrą dovanų!

Spaudi ant IG story – o ten paklaikęs influencerio veidas. Ką tik perskaitė klausimus, kodėl jo sūnus su raudonom kelnėm. Arba kodėl pasiskelbęs vegetaru buvo pričiuptas turguj perkantis kiaulienos šonkauliukus. Visuomenė nori PA-AIŠ-KI-NI-MO. Influenceris rėkia į kamerą. Jis neprivalo niekam nieko aiškinti. Kodėl čia tiek daug heito? Kodėl ta Lietuva tokia? O jūs visi, nustokit rašyti. Nustokit egzistuoti. Dinkit. IG siena yra privati jo teritorija ir neterškit jos savo mažu IQ. Sekėjai ploja. Užsklanda nusileidžia.

Po 5 minučių nuomonės formuotojas įkelia nuotrauką su akordeonu. Pasidėjęs ant kelių šypsosi, prie kojos padėta gėrimo Y skardinė. „Niekas taip tobulai nepaaiškina grojimo akordeonu subtilybių, kaip mokytoja X. Ir pats šiandien apsilankiau. Pirmas kartas, bet moku jau šį bei tą sugroti!!! Adresas: Balalaikų g. 15, Vilnius. Ir nepamirškit, kad vis dar galit sudalyvauti gėrimo Y žaidime. Laikinkit ir laimėkite automobilį!!!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)