Finansinės sėkmės užkalbėtojai ieško nelaimingų, kvailokų žmonių, kurie dirba neįdomų, nemėgstamą, o dažnai net ir nekenčiamą darbą. Nes jie lengviausiai susivilioja naiviomis svajonėmis kaip dykumoje paklydęs nelaimėlis oazės miražu.

Kitokio darbo jie nežino ir nematę. Gal, jei pasistengtų ir labai gerai pagalvotų, rastų veiklą, kuri jiems patinka ir sekasi. Bet stengtis jie nemoka, o galvoti – nepratę, nes labiau mėgsta posakį „kiek moka, taip dirbu“. Apskritai, mąstymas yra vienas sudėtingiausių procesų žmogui, bet „ką čia prigalvosi“, kartoja it mantrą nelaimėliai savo nelaimingame gyvenime.

Todėl jie yra patraukliausi klientai prekiaujantiems stebuklingomis lieknėjimo piliulėmis, nuo kurių greičiau numirštama nei numetamas svoris; magiškais vitaminais, rožančiais ir dilgėlių nuoviru, saugančiu nuo blogos akies ir užkalbėjimų. Jie lengva ranka atiduoda pinigus už biolauko ir auros gerinimą, karmos valymą, ir balsuoja už tuos, kas žada pakelti minimalią algą.

Sandra Vilimaitė
Nes dažniausiai dirba tik už minimumą, galbūt ir galėtų uždirbti daugiau, tačiau reiktų daugiau stengtis, o jie juk išdidžiai kartoja: „kiek moka, taip dirbu“. Ir tai uždaras ratas, nes jie nesuvokia, kad visų pirma reikia dirbti daugiau ir stengtis labiau, o tada ateis ir didesnis uždarbis. Tačiau juk niekas dar nesugebėjo užsimauti kelnių per galvą, taip ir nelaimėliai nesugeba suprasti elementarių dalykų.

Ir jei tokia didelė svajonė – nedirbti likusį gyvenimą, kodėl tuomet ne tik pasaulio turtingiausieji, o ir paprasti milijonieriai, dirba iki gilios senatvės? Nors galėtų gulėti išvertę savo turtingus pilvus geriausiose pasaulio kurortuose. Kodėl tokios legendos kaip Steve Jobs ar Gabrielle Coco Chanel dirbo iki pat mirties? Atsakymas toks paprastas, kad net šokiruoja – nes jie mylėjo savo darbą.

O jei ir išsipildytų svajonė daugiau niekada nedirbti, ką tuomet veiktum? Keliauti po pasaulį atsibosta per pirmuosius metus, tai ką veiktum toliau? O dykinėti iš kampo į kampą namuose irgi ne amžina palaima.

Aš, pavyzdžiui, atvirkščiai – noriu dirbti visą gyvenimą. Man atrodo, kad mano darbai yra geriausi ir įdomiausi pasaulyje. Žinoma, man. Nebūtinai jums. Bet kiekvienas gali rasti tai, kas patinka.

Yra toks kontrolinis klausimas, ką veiktum, jei nereikėtų daugiau rūpintis dėl pinigų? Aš atsakau, kad daryčiau tą patį, ką dirbu dabar. O ką veiktumėte jūs?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją