Ką darai, kai kas nors nukreipia fotoaparato objektyvą į tave? Šypsaisi ir galvoji, kad tavo nuotraukų kolekcija bus papildyta dar vienu sėkmingu kadru? Ar užsidengi delnu veidą ir nusisuki, kad dar kartą neliktum nusivylęs, žiūrėdamas, kaip fotoaparatas keičia tavo ypatybes ir padaro tavo veidą niūrų, nosį didelę, o po akimis staiga atsiranda nesuprantamų šešėlių?

Jei tau nepatinka tavo nuotraukos, nereikia slėptis! Profesionalus fotografas, fotografijos mokytojas Vladas Dobrovolskis pataria, nuo ko priklauso fotogeniškumas ir kaip gerai atrodyti visose nuotraukose be išimties.

Taigi, ką reiškia būti fotogeniškam? Pirma, reikia nedelsiant įsiminti, kad išorinis patrauklumas neturi nieko bendra su fotogeniškumu. Kartais net ir graži moteris gali atrodyti blyški. O tai reiškia, kad tie, kurie laiko save nenugalimais, ir tie, kurie nepatenkinti savo išvaizda, prieš objektyvą tampa lygūs!

Būti fotogeniškam reiškia parodyti kamerai savo gražiąsias puses, kad trūkumai liktų užkulisiuose. Vladas organizuoja fotografijos kursus tiek pradedantiems, tiek pažengusiems fotografijos mėgėjams. „Kursų metu kalbama apie tai, kaip fotografuoti kitus, gilinamasi į darbą su fotoaparatu, tačiau šiandien noriu patarti tiems, kuriuos fotografuoja“, – sako Vladas.

Vladas Dobrovolskis

Taigi keli patarimai tiesiai iš Vlado Dobrovolskio lūpų:

Nestovėkite kaip įbestas. Nuotraukoje stovintis žmogus tiesiomis rankomis ir kojomis atrodo juokingai ir nenatūraliai. Šiek tiek laisvos vietos tarp rankų ir kūno atrodo daug geriau. Ši padėtis pabrėžia juosmenį ir sukuria „smėlio laikrodžio efektą“.

Atsistokite kampu į kamerą. Nė viena mergina nenori atrodyti didesnė, nei yra iš tikrųjų. Pasukite pečius kampu į kamerą ir pasukite veidą link jos, tada atrodysite lieknesnė ir grakštesnė.

Išsitieskite. Net jei esate iš prigimties mėgstantis kūprintis, turėtumėte šiek tiek pasistengti ir ištiesinti stuburą. Beje, išsitiesti – tai nereiškia atmesti pečius atgal, tiesdamiesi jūs turėtumėte tempti stuburą, o ne riestis patys visu kūnu. Žmonės su tiesia nugara atrodo pasitikintys ir sėkmingi.

Šypsotis irgi reikia mokėti. Šypsodamiesi prie nuotraukos pabandykite kvėpuoti per burną ir uždėkite liežuvį už viršutinių dantų. Šis triukas padės šypsotis tiek natūraliai, tiek gražiai.

Žvilgsnis iš apačios neproporcingai padidina lūpas ir daro vaizdą nedraugišką. Geriau pakelkite akis, šiek tiek pasukite kūną ir eksperimentuokite rankomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)