Vilniaus mieste penkioms savaitėms sustabdžius švietimo įstaigų darbą dalis vaikų tėvų persikels dirbti iš namų, taip pat ir švietimo įstaigų darbuotojai. Situacijai šalyje pablogėjus laikinai biurų duris gali užverti vis daugiau įmonių ir paprašyti darbuotojų dirbti iš namų. Vieniems tai gali pasirodyti prakeiksmu, kitiems – palaima. Kadangi pačiai teko nemažai dirbti iš namų, dalinuosi savo pastebėjimais, kaip rasti daugiau baltos spalvos neplanuotai pasikeitus darbo sąlygoms.

Pasauliui jau seniai tapus globaliu kaimu, o technologijoms įgalinus mus bendrauti per atstumą, darbas iš namų didžiajai daliai darbuotojų gali tiek daug nesiskirti nuo darbo iš biuro. Vis dėlto tam tikrų pasikeitimų yra ir priprasti reikės. Vis dėlto susikoncentruokite į teigiamas darbo iš namų puses.

Turėsite daugiau laiko

Kiek laiko praleidžiate vykdami į darbą? 30 minučių? O gal visą valandą? Pagalvokite, jei kasdien kelionė į biurą jums užtrunka po valandą, dabar per savaitę gausite 10 valandų dovanų. Žinoma, netikėtai atsiradusį laisvą laiką galima labai lengvai iššvaistyti, jei nenuspręsite, kaip jį naudingai išnaudoti.

Galbūt tai kaip tik metas jums pradėti rūpintis savo sveikata ir atsilaisvinusias kelionės į darbo minutes išnaudoti naujo įpročio kūrimui – rytinei mankštai.

O galbūt knygų lentynoje stovi keli romanai, kuriems perskaityti niekada neturėjote laiko? Dabar jo atsirado.

Šviežias ir ką tik pagamintas maistas

Dirbant biure išmušus pietų metui visi stojasi nuo savo stalų ir kompiuterių ir barstosi po miestų kavines, siūlančias dienos pietus.

Dirbdami iš namų, galite tą laiką išnaudoti šviežiam maistui pasigaminti. Žinoma, jei nesugalvosite virti cepelinų. Bent jau būsite tikrai tikri, ką valgote.

Sutaupysite pinigų

Nesvarbu, ar važiuojate į darbą automobiliu ar viešuoju transportu, darbas iš namų padeda ne tik sutaupyti laiko, bet ir išlaidų transportui. Šiek tiek eurų piniginėje liks ir tiems, kas įpratę nuolat pietauti kavinėse ar prieš darbą užsukti ir įsigyti kavos išsinešti.

Lankstumas

Jei jūsų darbas nereikalauja atlikti visų darbų čia ir dabar arba atsakinėti į klientų skambučius, dirbdamas iš namų galite būti lankstesnis. Žinoma, čia kartu slypi ir grėsmė, kad piktnaudžiaujant lankstumu kartais teks užsidirbti ir naktimis ar metu, kuriuo paprastai jau nesėdėtumėte prie kompiuterio.

Ramybė ir koncentracija darbui

Dirbant šurmuliuojančiame biure tikriausiai neretai pagaunate save išsiblaškančius. Tai prieina bendradarbis kažko paprašyti, tai skubi padėti kitam kolegai. Nebent dirbi užsirakinęs savo kabinete, tikriausiai sunku išvengti biure pašalinių trikdžių. Žinoma, ir namuose ramybę ir koncentraciją gali išmušti aplink lakstantys vaikai ar augintiniai, tačiau, jei turite galimybę užsidaryti atskirame kambaryje, susikurkite sau tinkančią darbo aplinką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)