Pirmąkart šis tekstas delfi.lt buvo publikuotas 2018 m. rugsėjo 1 d.

Keturiolika – tiek aukų V. Januškevičius pasiuntė myriop. Kruvinus darbus po pirmojo karto zonoje V. Januškevičius nusprendė vykdyti ne kulkomis, o bombomis, kurias pats konstruodavo. Būtent dėl to jis buvo pramintas „Vilniaus bomberiu“.

Pirmą nuosprendį V. Januškevičius teismo salėje išgirdo dar paauglystėje. Ir nuosprendis buvo negailestingas – V. Januškevičiui teisėja skyrė griežčiausią bausmę kaip paaugliui – dešimt metų nelaisvės.

Šešiolikos už grotų sėdęs V. Januškevičius laisvo oro gurkšnį vėl gurkštelėjo tik po septynių metų, būdamas 23-ejų.

Už trylika žmogžudysčių, kurias jis įvykdė jau įgijęs kalinio patirties, jis septynis kartus nuteistas iki gyvos galvos. Lemiamą nuosprendį V. Januškevičius išgirdo 2001 metais.

„Žmonių grobimas už išpirką yra labai sudėtinga, o čia – kaip žaidimas šachmatais“, – taip šaltakraujiškai apie pasirinkimą būti samdomu žudiku atkuriamosios dokumentikos seriale „Mafijos kronikos – karštomis pėdomis su Dailiumi Dargiu“ kalbėjo V. Januškevičius.

Pirmą auką nužudė dėl 30 rublių

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją