Šiliniai – turto prievartautojų gauja, kuri iš nusikalstamos veiklos gautas lėšas investavo į dar didesnio masto pakankamai inovatyvius tuometiniams laikams nusikaltimus – iš radijo detalių išgrynindavo brangiuosius ir retuosius metalus, didžiuliais kiekiais padirbinėjo JAV dolerius ir rusiškas banderoles bei ruošėsi pradėti sintetinių narkotikų gamybą.

Tuos dešimt metų, kai Telšiuose siautėjo Šiliniai, buvo įbaugintas visas miestas, vietinė teisėsauga su jais nebesusitvarkė. Tačiau Šilinių terorui nenusileido vietos verslininkas, tragiško likimo telšiškis Bronius Jonika. „Pamenu, kartą tėvas pasakė: „Jie (Šiliniai) yra baisūs, pavojingi žmonės ir juos reikia naikint. Jie negali įsigalėti. Tokie jo išsakyti žodžiai iki šiolei įstrigę mano prisiminimuose“, – kalbėjo specialiai interviu iš Ispanijos į Lietuvą atskridusi nužudytojo B. Jonikos duktė Lina Jonika.

Nepakluso banditų reikalavimams

Ne kartą Telšiuose dėl siautėjančio banditizmo anais laikais lankęsis buvęs generalinis prokuroras Artūras Paulauskas puikiai prisimena brolius Jonikas. „Jie buvo kaip ir verslo žmonės, kiek aš prisimenu, statybomis užsiiminėjo, turėjo savo įmones, bet irgi buvo vieni iš tų, kur tą auksą buvo pradėję virt, jeigu aš neklįstu. Jie irgi susidūrė su Vinco Šiliaus banditais ir jų keliai susipynė. Aišku, jie matyt įtarinėjo, kad Jonikos užsakinėjo Šilio nužudymus, esą vieni kitiems galėjo kerštauti“, – prisiminė A. Paulauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)