D. Banionis iškart įspėja, kad darbo šiandien daug, tad teks jo palaukti – skubiai turi atlikti autopsiją. Save mieliau teismo medicinos gydytoju nei ekspertu vadinantis D. Banionis šiandien nustatys jaunos moters (iki 40 metų) mirtį. Gydytojas sako, kad tikėtina, jog čia kriminalo nebus: įtariama priklausomybė ir apsinuodijimas narkotinėmis medžiagomis.

„Delfi plius“ kviečia nusikelti į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Kauno skyrių. Gydytojas D. Banionis atvirai pasakoja apie savo darbo kasdienybę. Būtent teismo medicinos ekspertai pateikia išvadas, ar įtartina mirtimi miręs asmuo buvo smurto auka, kur buvo suduotas pirmasis smūgis, kokiu būdu atimta gyvybė. Teismo medicinos ekspertai yra ir tie žmonės, kurie bendrauja su galimai smurto ar seksualinio smurto aukomis tapusiais žmonėmis ir bando rasti to įrodymus. Ir būtent šie ekspertai bendrauja su galimai pedofilijos aukomis tapusiais vaikais. Iš gydytojo pasakojimų galima suprasti, kad būtent ši darbo dalis – sunkiausia.

Protu sunkiai suvokiamas krūvis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)